Ferradou är en ovanlig blå druvsort med ursprung i sydvästra Frankrike, särskilt i regionerna Gaillac och Fronton. Druvan används främst i blandningar för att ge struktur och färg till vinerna. Ferradou-viner kännetecknas av en djupt rubinröd färg samt ett aromatiskt uttryck med toner av svarta bär såsom björnbär och svarta vinbär, kompletterat av subtila kryddiga och örtiga inslag. I smaken är vinerna moderat sträva, med frisk syra och en markerad fruktighet som balanseras av en lätt pepprig avslutning.
Ferradou odlas huvudsakligen i de varma och soliga områdena kring Gaillac och Fronton där den trivs i sandiga och leriga jordar. Vinerna som produceras är i regel medelfylliga till fylliga, och förekommer både som endruvsvin i små volymer och, oftare, i cuvéer tillsammans med andra lokala sorter som Duras eller Négrette.
Ferradou-viner är utmärkta till grillat kött, vilt eller mogna ostar. Särskilt goda kombinationer är grillad ankbröst eller lammkotletter, där vinets frukt och struktur samspelar väl med rätten.