Bouchet, även känd som en traditionell benämning på Cabernet Franc i Bordeaux och i vissa delar av Frankrike, är en druvsort som ger eleganta och karaktärsfulla viner. Den har ett distinkt aromatiskt uttryck med toner av röda bär såsom hallon, körsbär och vinbär, ofta kompletterat med subtila inslag av paprika, lakrits och ibland viol. På smakpaletten är Bouchet medelfyllig, frisk och välbalanserad med mjuka tanniner och en fin, örtig komplexitet.
De främsta odlingsområdena för Bouchet är Saint-Émilion och Pomerol i Bordeaux, men druvan förekommer också i andra regioner såsom Loire. Viner gjorda på Bouchet vinifieras ofta som endruvsviner, men är också frekventa i blends. Typiska stilar inkluderar eleganta och fruktiga röda viner, ibland med inslag av fatlagring som tillför komplexitet och struktur.
Lämpliga maträtter att servera till Bouchet-viner är grillat lamm, and, kyckling med örter, milda hårdostar samt vegetariska rätter med rostad paprika eller svamp. Bouchet harmoniserar särskilt väl med rätter som lyfter fram vinets aromatiska och fruktiga karaktär.