Vit druvsort

Malvasia di Candia Aromatica är en uråldrig druvsort med rötter i Medelhavsområdet, särskilt känd inom de italienska regionerna Emilia-Romagna och Lombardiet. Druvan utmärker sig genom intensiva dofter av apelsinblom, persika, muskot och tropiska frukter, ofta med en distinkt aromatisk elegans och ett floralt inslag. I smaken är vinerna friska och fylliga, med balanserad syra och subtil sötma, där toner av päron, citrusfrukter och kryddiga nyanser harmonierar väl.

Malvasia di Candia Aromatica används framför allt till att producera vita torra, halvtorra och söta viner, såväl stilla som mousserande. Den spelar en huvudroll i viner som Malvasia Colli Piacentini DOC och de traditionella, lätt pärlande vinelliknande stilarna från Emilia. Stilvariationerna sträcker sig från eleganta aperitifviner till karaktärsfulla dessertviner.

Druvans aromatiska profil gör den särskilt lämpad till kombinationer med milda ostar, fisk- och skaldjursrätter, vegetarisk pasta samt asiatiska rätter med fruktiga eller kryddiga inslag. Sötare varianter passar utmärkt till pâté och fruktbaserade desserter.

De viktigaste regionerna för druvan Malvasia di Candia Aromatica

Ingen region hittades för druvsorten Malvasia di Candia Aromatica.

Viner baserade på Malvasia di Candia Aromatica

Ungdom

Emilia-Romagna - Colli Piacentini

Bonelli - Malvasia Frizzante Secco
Flaska (75 cl)