Lambrusco Maestri Àr en traditionell blÄ druva frÄn Emilia-Romagna i norra Italien, sÀrskilt utbredd kring Parma och Reggio Emilia. Druvan bidrar till viner med intensiv fÀrg och distinkt aromprofil dÀr toner av mörka skogsbÀr, körsbÀr och plommon samsas med subtila inslag av viol och örtighet. Syran Àr mÄttlig till frisk, och tanninerna mjuka men nÀrvarande, vilket ger vinerna bÄde struktur och balans.
Lambrusco Maestri anvÀnds frÀmst för framstÀllning av mousserande, ofta pÀrlande (frizzante), röda viner. Dessa viner gÄr frÄn torra (secco) till halvsöta (amabile) stilar, med en karaktÀristisk frÀschör, ungdomlig fruktighet och livlig mousse. FÀrgen Àr djupt rubinröd och smaken kÀnnetecknas av en lÀtt bitterhet i avslutet, vilket ökar dess mÄngsidighet vid matbordet.
Viner pĂ„ Lambrusco Maestri passar utmĂ€rkt till det italienska kökets klassiker â charkuterier, hĂ„rdostar och mustiga köttrĂ€tter. Det pĂ€rlande och syrliga lyfter Ă€ven pizza, pastarĂ€tter med tomatsĂ„s samt grillat. För vegetarianer rekommenderas kombinationer med svamprĂ€tter eller rostade grönsaker. Vinet serveras gĂ€rna vĂ€lkylt för maximal frĂ€schör.
ââââ đ· ââââ
đ Eller UpptĂ€ck appen i detalj
Viniou â enklare hantering av din vinkĂ€llare