Lambrusco di Sorbara Àr en av de Àldsta och mest uppskattade druvsorterna frÄn Emilia-Romagna-regionen, sÀrskilt runt Modena i norra Italien. Druvan ger viner med en karakteristisk friskhet och livlig mousse, ofta ljus rubinröd till rosa i fÀrgen. Aromprofilen domineras av toner av röda bÀr sÄsom hallon, röda vinbÀr och tranbÀr, kompletterade av subtila florala nyanser, sÀrskilt viol och rosenblad. I gommen Àr Lambrusco di Sorbara ofta torr eller halvtorr, med hög syra och en elegant, bÀrig eftersmak samt en diskret bitterhet som ger struktur.
De flesta viner pĂ„ druvsorten produceras som frizzante eller spumante, dĂ€r den friska kolsyran förstĂ€rker vinets ungdomliga och lĂ€ttsamma karaktĂ€r. Lambrusco di Sorbara passar utmĂ€rkt till det lokala Emilia-Romagna-köket â prova den gĂ€rna med klassisk mortadella, parmaskinka, salami eller rika pastarĂ€tter med tomatbaserad sĂ„s. Dess höga syra och frĂ€schör gör den till en perfekt motvikt till feta och saltstinna rĂ€tter och den fungerar Ă€ven utmĂ€rkt till pizza eller buffĂ©mat.
Italien
ââââ đ· ââââ
đ Eller UpptĂ€ck appen i detalj
Viniou â enklare hantering av din vinkĂ€llare