Röd druvsort

Lambrusco di Camillo är en ovanlig och distinkt variant av Lambrusco-druvan, som framför allt odlas i Emilia-Romagna-regionen i norra Italien, med mindre plantager i Lombardiet. Druvan kännetecknas av en inbjudande aromprofil dominerad av färska röda bär såsom jordgubbar, hallon och körsbär, med subtila inslag av violett och en lätt kryddighet. Smaken är fräsch, fruktig och elegant med en balanserad syra, låg till medelhög tanninstruktur och ofta en lätt pärlande karaktär, vilket ger vinet en uppfriskande känsla.

Lambrusco di Camillo används främst till framställning av mousserande röda viner, från torrt (secco) till halvtorrt (amabile). Dessa viner är kända för sin livliga mousse, ungdomliga fruktighet och mjuka struktur. På grund av sin mångsidighet och elegans är Lambrusco di Camillo särskilt smakfull till klassiska italienska rätter såsom charkuterier, salami, pasta med tomatsås och lasagne. Även sällskap till pizza, mogna hårdostar eller kryddigt grillat kött lyfter fram vinets frukt och friskhet på ett balanserat och angenämt sätt.

De viktigaste regionerna för druvan Lambrusco di Camillo

Ingen region hittades för druvsorten Lambrusco di Camillo.