Mollard Àr en sÀllsynt blÄ druvsort med ursprung i Hautes-Alpes-regionen i Frankrike. Druvan Àr sÀrskilt anpassad för det alpina klimatet och odlas frÀmst i appellationerna kring Gap och södra Alperna. Viner gjorda pÄ Mollard kÀnnetecknas av en medelstor kropp, mjuka tanniner och en frisk syra, vilket gör dem eleganta och lÀttillgÀngliga.
I doft- och smakprofilen finner man tydliga inslag av röda bÀr som körsbÀr, tranbÀr och vilda hallon. Vinerna bjuder Àven pÄ subtila toner av örter, ibland med ett inslag av lakrits och mineralitet frÄn det svala terroiret. Till stilen Àr Mollard-viner ofta fruktiga och friska, ibland i en mer klassisk rödvinstappning, men Àven rosévarianter förekommer.
Mollard passar utmÀrkt till det alpina köket, dÀr den harmoniserar fint med rÀtter som savoyardiske grytor, lÀttare köttrÀtter, viltfÄgel samt hÄrda ostar. Tack vare sin friska syra och subtila kryddighet Àr den Àven ett bra val till charkuterier och enklare grillrÀtter under sommarhalvÄret.
Frankrike
ââââ đ· ââââ
đ Eller UpptĂ€ck appen i detalj
Viniou â enklare hantering av din vinkĂ€llare