Camaralet de Lasseube Àr en ovanlig och gammal druvsort frÄn sydvÀstra Frankrike, sÀrskilt kÀnd i regionen Jurançon. Druvan kÀnnetecknas av ett uttrycksfullt aromatiskt register dÀr toner av citrusfrukter, vita blommor, grapefrukt och subtila inslag av exotiska kryddor dominerar. I smaken Äterfinns frÀschör och vitalitet kombinerat med en fin syra, vilket skapar en balanserad och elegant smakupplevelse.
Camaralet anvÀnds frÀmst i torra och halvtorra vita viner, men ibland Àven i söta varianter i begrÀnsat antal. Vinerna har ofta en medelfyllig kropp och en mycket distinkt blommighet samt mineralitet. De produceras nÀstan uteslutande i de vindistrikt som omger Pyrénéerna sÄsom Jurançon och Béarn, dÀr de ofta ingÄr i blend tillsammans med andra lokala druvsorter.
Viner pÄ Camaralet de Lasseube passar utmÀrkt till skaldjur, grillad fisk, getostar och rÀtter med orientaliska aromer. Deras friskhet och aromrikedom gör dem speciellt uppskattade till mat med inslag av citrus eller fÀrska örter, samt kallskurna charkuterier.
Frankrike
ââââ đ· ââââ
đ Eller UpptĂ€ck appen i detalj
Viniou â enklare hantering av din vinkĂ€llare