Probolinggo Biru är en ovanlig druvsort med ursprung från Indonesien och särskilt vanlig i regionerna kring Probolinggo på östra Java. Druvan karaktäriseras av ett aromatiskt uttryck med toner av tropiska frukter som mango, litchi och ananas, samt subtila inslag av citrus och färska örter. I smaken är Probolinggo Biru frisk, med lätta blommiga nyanser och en balanserad syra, vilket ger ett elegant och uppfriskande helhetsintryck.
De huvudsakliga odlingsområdena återfinns i östra Java och närliggande delar av Indonesien, där klimatet gynnar druvans fruktiga profil och fräschör. Viner gjorda på Probolinggo Biru är oftast torra till halvtorra vita viner som framhäver druvans aromatiska spektrum. I vissa fall produceras även lätta mousserande viner där dess naturliga fruktighet och syra förstärks.
Druvans friska och fruktiga stil gör att den passar utmärkt till asiatiska rätter, speciellt de med kokos, ingefära eller citrongräs. Den harmonierar också väl med lättare fisk- och skaldjursrätter, samt unga, krämiga ostar.