Tokaj appellation, även om den ofta associeras med den närliggande regionen i Ungern, har också en betydande närvaro i Slovakien. Belägen i landets sydöstra del, sträcker sig denna slovakiska vinregion över pittoreska kullar där det kontinentala klimatet möter influenserna från Karpaterna, vilket skapar idealiska förhållanden för vinodling. Jordarna består huvudsakligen av löss och vulkaniska bergarter, vilket ger vinerna en distinkt mineralitet. Här trivs emblematiska druvsorter som Furmint, Hárslevelu och Muscat à Petits Grains, som erbjuder vita viner med exceptionell karaktär. Vinerna från Tokaj i Slovakien är särskilt kända för sin utmärkta åldringspotential och aromatiska komplexitet, med inslag av honung, citrus och torkad frukt. De söta "Tokaj"-vinerna som produceras här, ofta med benämningen "Tokajské" för att särskilja deras slovakiska ursprung, är en skatt att upptäcka för älskare av dessertviner. Denna vinregion förtjänar uppmärksamhet från både nybörjare och experter inom vinkällarhantering, genom att berika varje samling med sin historia och sina unika smaker.

Viner från appellationen Tokaji

Obestämd

Tokaj

Vinarství Žácek Kutna Hora - Dunaj
Flaska (50 cl)
Nedgång

Tokaj - 2003

Domaine Weimbach - Cuvée Laurence
Flaska (75 cl)
Nedgång

Tokaj - 2003

Domaine Weimbach Cuvee Laurence
Flaska (75 cl)
Obestämd

Tokaj - 2003

Tokaj & Co - 5 Putnový
Flaska (75 cl)
Kulmen

Tokaj - 2009

Tokaï - ½ B
Flaska (75 cl)
    Sida 1 av 1