| Förpackning | Flaska (75 cl) |
|---|---|
| Typ | Viner |
| Undertyp | Sött |
| Färg | Vitt |
| Årgång | 1993 |
| Land | Frankrike |
| Beteckningstyp | AOC |
| Region | Loiredalen |
| Beteckning | Coteaux-du-Layon |
| Slott / Egendom | Moulin Touchais |
| Aktuell fas |
Kulmen
|
De värden som visas här är uppskattningar från användare av Viniou-appen och utgör inget försäljningserbjudande.
| Flaska (75 cl) | |
| 2025 | 624,02 kr |
|---|
ââââ đ· ââââ
đ Eller UpptĂ€ck appen i detalj
Viniou â enklare hantering av din vinkĂ€llare
|
Ungdom
1993 - 2000
|
Mognad
2001 - 2010
|
Kulmen
2011 - 2027
|
Nedgång
2028 - 2042+
|
| Druvsort | Procentandel |
|---|---|
| Chenin Blanc | 100 % |
Moulin Touchais 1993 Ă€r en utsökt Ă„rgĂ„ng frĂ„n Coteaux-du-Layon AOC, belĂ€gen i Loire-dalen i Frankrike. Vinet Ă€r gjort pĂ„ Chenin Blanc, en druva som excellerar i att producera bĂ„de torra och söta viner med en exceptionell lagringspotential. Vinet Ă€r moelleux, vilket innebĂ€r att det Ă€r sött, balanserat och karaktĂ€riseras av en naturlig frĂ„nvaro av botrytis i större delen av druvmaterialet, vilket ger en friskare och mer fruktig profil Ă€n traditionella Ă€delsöta viner. Moulin Touchais tillĂ€mpar dessutom en unik vinifieringsmetod dĂ€r sent skördade druvor fĂ„r behĂ„lla sin frĂ€schör och naturliga syra, vilket garanterar en elegant sötma och lĂ„nglivad struktur. Ă
rgÄngen 1993 utmÀrker sig för sin komplexitet, med aromer av torkade aprikoser, honung, citrusmarmelad och subtila toner av bivax och kryddor efter mÄnga Ärs lagring.
Coteaux-du-Layon, i hjÀrtat av Anjou-Saumur, har ett tempererat klimat med inflytande frÄn Loirefloden, vilket gynnar utvecklingen av lÄng mognadstid och bibehÄllen syra i druvorna. JordmÄnen bestÄr mestadels av skiffer och lera, vilket ger mineralitet och struktur till vinerna. OmrÄdet Àr kÀnt sedan medeltiden för sina söta viner och har tack vare Chenin Blancs mÄngsidighet vunnit internationell status. Regionen har en rik historia och ett klimat som sÀrskilt gynnar de fina, söta vinerna.
Till ett vin av denna stil passar klassiska kombinationer med fois gras, blÄmögelost som Roquefort, eller fruktbaserade desserter som tarte tatin eller en lÀtt citrontÄrta. Ett annat hÀrligt lokalt tillbehör Àr kycklingleverröra med persilja, eller ankleverterrin. Om du önskar en modern twist, prova gÀrna en asiatisk rÀtt med aningen hetta, som anka med apelsin och honung, dÀr vinets sötma balanserar kryddigheten.
Detta vin serveras bÀst kring 10-12°C för att lyfta fram dess aromatiska komplexitet utan att dölja den frÀscha syran. Dekantera gÀrna mycket försiktigt, om nödvÀndigt, och njut smÄ klunkar för att uppleva hela dess djup och elegans.
Öka hanteringen av din vinkällare i Viner med Viniou!
Följ, organisera och upptäck dina Viner med lätthet.
Ladda ned Viniou och hantera din vinkällare på Viner som ett proffs!
All information you see here about the bottle Viner Coteaux-du-Layon Moulin Touchais - 1993 can be added automatically for your own wines via vinhanteringsprogramvaran Viniou genom att enkelt ange namnet på ditt vin eller skanna dess etikett. Dra nytta av vårt verktyg för källarhantering för att skapa och organisera dina egna vinprofiler på nolltid.