| Förpackning | Flaska (75 cl) |
|---|---|
| Typ | Viner |
| Färg | Röd |
| Årgång | 2006 |
| Land | Italien |
| Beteckningstyp | DOCG |
| Region | Piemonte |
| Beteckning | Barolo |
| Slott / Egendom | Cascina Boschetti Gomba |
| Aktuell fas |
Kulmen
|
De värden som visas här är uppskattningar från användare av Viniou-appen och utgör inget försäljningserbjudande.
| Flaska (75 cl) | |
| 2025 | 326,20 kr |
|---|
ââââ đ· ââââ
đ Eller UpptĂ€ck appen i detalj
Viniou â enklare hantering av din vinkĂ€llare
|
Ungdom
2006 - 2010
|
Mognad
2011 - 2017
|
Kulmen
2018 - 2025
|
Nedgång
2026 - 2035+
|
| Druvsort | Procentandel |
|---|---|
| Nebbiolo | 100 % |
Cascina Boschetti Gomba Barolo DOCG 2006 Àr ett klassiskt vin frÄn hjÀrtat av Piemonte, och tillverkas uteslutande pÄ Nebbiolo, den Àdla druvan som stÄr bakom omrÄdets största röda viner. 2006 var en fin ÄrgÄng i Barolo med lÄngsam, stadig mognad av druvorna, vilket gav viner med bÄde struktur och elegans. Efter skörd jÀser vinet lÄngsamt, och dÀrefter följer lagring pÄ fat, ofta av slavonsk ek, vilket bidrar med fina kryddiga toner och rundar av tanninerna utan att ta över den karaktÀristiska frukten.
Piemonte ligger i nordvĂ€stra Italien vid Alpernas fot, vilket ger ett svalt till tempererat klimat med stora dygnsvariationer. Jordarna i Barolo Ă€r varierade, men ofta dominerade av kalkhaltig mĂ€rgel och lera, vilket ger eleganta, tanninrika viner med stor lagringspotential. OmrĂ„dets vinhistoria Ă€r rik, och Barolo har lĂ€nge kallats âkungarnas vin och vinernas kungâ för sin majestĂ€tiska djup och kraft. Kombinationen av klimat, jordmĂ„n och Nebbiolodruvans natural elegans ger viner med kraftfull struktur, hög syra och aromatisk komplexitet.
Den höga syran och de markanta tanninerna gör denna Barolo till en utmÀrkt följeslagare till kraftigare köttrÀtter. Klassiska rÀtter frÄn Piemonte som brasato al Barolo (oxkött lÄngkokt i rödvin) eller viltkött, t.ex. hjort eller rÄdjur med svampbaserade sÄser, passar utmÀrkt. Risotto med tryffel eller lagrade hÄrdostar som Parmigiano Reggiano Àr ocksÄ fina val, sÀrskilt för att lyfta vinets jordiga och kryddiga toner.
För bĂ€sta upplevelse rekommenderas servering vid 16-18°C. LĂ„t gĂ€rna vinet luftas ordentligt, sĂ€rskilt i denna mognadsgradâen timme pĂ„ karaff lĂ„ter de mogna nyanserna och de komplexa aromerna att komma till sin rĂ€tt.
Optimera hanteringen av din Viner-källare med Viniou!
Följ, organisera och upptäck dina Viner enkelt.
Ladda ner Viniou nu och förvandla hanteringen av din vinkällare i Viner till en smidig och intuitiv upplevelse!
All informationen du ser här om flaskan Viner Barolo Cascina Boschetti Gomba - 2006 kan läggas till automatiskt för dina egna Viner via. appen Viniou genom att helt enkelt ange namnet på ditt Viner eller skanna dess etikett. Dra nytta av vårt verktyg för vinkällarhantering för att skapa och organisera dina personliga Viner-kort på nolltid.