| Förpackning | Flaska (75 cl) |
|---|---|
| Typ | Viner |
| Färg | Röd |
| Årgång | 2019 |
| Land | Italien |
| Beteckningstyp | DOCG |
| Region | Toscana |
| Beteckning | Brunello di Montalcino |
| Slott / Egendom | La Gudiola |
| Aktuell fas |
Mognad
|
De värden som visas här är uppskattningar från användare av Viniou-appen och utgör inget försäljningserbjudande.
| Flaska (75 cl) | |
| 2025 | 411,54 kr |
|---|
ââââ đ· ââââ
đ Eller UpptĂ€ck appen i detalj
Viniou â enklare hantering av din vinkĂ€llare
|
Ungdom
2019 - 2022
|
Mognad
2023 - 2027
|
Kulmen
2028 - 2036
|
Nedgång
2037 - 2048+
|
| Druvsort | Procentandel |
|---|---|
| Sangiovese | 100 % |
La Gudiola Brunello di Montalcino 2019 Ă€r ett uttrycksfullt och elegant rödvin frĂ„n det mytomspunna Montalcino-omrĂ„det i Toscana, Italien. Vinet framstĂ€lls av 100 % Sangiovese Grosso, en sĂ€rskilt utvald klon av Sangiovese-druvan som har odlats hĂ€r i flera hundra Ă„r. SkördeĂ„ret 2019 bjöd pĂ„ goda förhĂ„llanden med balanserad mognad och frisk syra, vilket ger vinet bĂ„de struktur och lagringspotential. Efter handskörd jĂ€ser druvorna traditionellt och lagras dĂ€refter lĂ€nge, ofta minst 24 mĂ„nader pĂ„ slavonska ekfat innan buteljering â allt för att utveckla elegans, intensitet och komplexitet.
Montalcino ligger pÄ Toscanas böljande kullar, cirka 40 kilometer söder om Siena. HÀr ger det solrika klimatet och de stora temperaturskillnaderna mellan dag och natt druvorna bÄde kraft och finess. JordmÄnen varierar frÄn kalkrik mÀrgel och lera till stenig galestro, vilket bidrar till vinets distinkta mineralitet och frÀschör. Brunello di Montalcino har en rik historia; sedan DOCG-statusen 1980 har omrÄdet varit synonymt med nÄgra av Italiens förnÀmsta lÄnglivade viner.
Denna Brunello passar utmÀrkt till smakrika köttrÀtter, exempelvis osso buco, lammstek med rosmarin eller viltgryta. Ett annat klassiskt sÀllskap Àr toskansk "bistecca alla fiorentina", men Àven tryffelpasta eller lagrade hÄrdostar som pecorino ger fina smakmöten. Vinets struktur och syra gör att det Àven klarar rÀtter med tomatsÄser eller svamp.
Servera La Gudiola Brunello di Montalcino 2019 vid 17-18°C, gÀrna i stora kupor som lÄter aromerna blomma. Lufta vinet minst en timme före servering, sÄ kommer dofter av körsbÀr, skogsbÀr, torkade örter och kryddiga toner av lÀder och tobak till sin rÀtt. Vinet dricks fint nu, men kan vinna ytterligare komplexitet vid lagring de kommande 10-15 Ären.
Öka hanteringen av din vinkällare i Viner med Viniou!
Följ, organisera och upptäck dina Viner med lätthet.
Ladda ned Viniou och hantera din vinkällare på Viner som ett proffs!
All information you see here about the bottle Viner Brunello di Montalcino La Gudiola - 2019 can be added automatically for your own wines via vinhanteringsprogramvaran Viniou genom att enkelt ange namnet på ditt vin eller skanna dess etikett. Dra nytta av vårt verktyg för källarhantering för att skapa och organisera dina egna vinprofiler på nolltid.