| Förpackning | Flaska (75 cl) |
|---|---|
| Typ | Viner |
| Färg | Röd |
| Årgång | 2013 |
| Land | Italien |
| Beteckningstyp | DOCG |
| Region | Toscana |
| Beteckning | Brunello di Montalcino |
| Slott / Egendom | Poggio Landi |
| Aktuell fas |
Kulmen
|
De värden som visas här är uppskattningar från användare av Viniou-appen och utgör inget försäljningserbjudande.
| Flaska (75 cl) | |
| 2025 | 38 318,27 kr |
|---|
ââââ đ· ââââ
đ Eller UpptĂ€ck appen i detalj
Viniou â enklare hantering av din vinkĂ€llare
|
Ungdom
2013 - 2017
|
Mognad
2018 - 2024
|
Kulmen
2025 - 2032
|
Nedgång
2033 - 2042+
|
| Druvsort | Procentandel |
|---|---|
| Sangiovese Grosso | 100 % |
Poggio Landi Brunello di Montalcino DOCG 2013 Ă€r ett elegant och uttrycksfullt rödvin frĂ„n hjĂ€rtat av Toscana, framstĂ€llt till 100 % pĂ„ druvan Sangiovese Grosso, som lokalt kallas för Brunello. Ă
rgÄngen 2013 kÀnnetecknas av en klassisk struktur, med vÀlbalanserade tanniner och frÀsch syra tack vare ett svalare Är i regionen. Druvorna skördas för hand och vinifieras traditionsenligt med lÄng skalkontakt och dÀrefter lagring pÄ stora ekfat i minst fyra Är innan buteljering, vilket ger vinet dess typiska komplexitet och lagringsduglighet. Poggio Landi Àr kÀnd för ett noggrant urval av druvor frÄn vingÄrdar med olika exponeringar och höjder, vilket bidrar till vinets djup.
Brunello di Montalcino har sitt ursprung i den lilla byn Montalcino, belĂ€gen pĂ„ en kulle i södra Toscana. Klimatet Ă€r varmt och torrt men pĂ„verkas av bĂ„de Tyrrenska havet och de nĂ€rliggande Amiata-bergen, vilket ger svalka under nĂ€tterna â idealiskt för att utveckla nyanserika viner. Jordarna varierar, men bestĂ„r ofta av kalksten, mĂ€rgel och lera, som bidrar till den eleganta mineraliteten som kĂ€nnetecknar vinerna hĂ€rifrĂ„n. Regionen har en lĂ„ng historia av kvalitetsvinproduktion, och Brunello di Montalcino rankas ofta bland Italiens frĂ€msta viner.
Detta vin passar utmĂ€rkt till kraftigare köttrĂ€tter som lĂ„ngkokt lamm med örter, viltgryta eller fiorentina (den klassiska toskanska T-bensteken). Ăven rĂ€tter med tryffel, svamp eller lagrade italienska ostar som pecorino toscano lyfter fram vinets komplexitet. För en regional helhetsupplevelse, kombinera gĂ€rna med klassiska toskanska bondrĂ€tter.
Vid servering rekommenderas att lufta vinet nÄgon timme före avnjutning för att lÄta aromerna öppnas upp. Optimal serveringstemperatur Àr omkring 18°C, sÄ vinet kommer helt till sin rÀtt och visar bÄde sina fruktiga och mer utvecklade toner.
Öka hanteringen av din vinkällare i Viner med Viniou!
Följ, organisera och upptäck dina Viner med lätthet.
Ladda ned Viniou och hantera din vinkällare på Viner som ett proffs!
All information you see here about the bottle Viner Brunello di Montalcino Poggio Landi - 2013 can be added automatically for your own wines via vinhanteringsprogramvaran Viniou genom att enkelt ange namnet på ditt vin eller skanna dess etikett. Dra nytta av vårt verktyg för källarhantering för att skapa och organisera dina egna vinprofiler på nolltid.