| Förpackning | Flaska (75 cl) |
|---|---|
| Typ | Viner |
| Färg | Röd |
| Årgång | 2011 |
| Land | Italien |
| Beteckningstyp | DOC |
| Region | Piemonte |
| Beteckning | Barbaresco |
| Slott / Egendom | Cantina del Pino |
| Cuvée | Albesani |
| Aktuell fas |
Kulmen
|
De värden som visas här är uppskattningar från användare av Viniou-appen och utgör inget försäljningserbjudande.
| Flaska (75 cl) | |
| 2025 | 747,27 kr |
|---|
ââââ đ· ââââ
đ Eller UpptĂ€ck appen i detalj
Viniou â enklare hantering av din vinkĂ€llare
|
Ungdom
2011 - 2015
|
Mognad
2016 - 2022
|
Kulmen
2023 - 2028
|
Nedgång
2029 - 2035+
|
| Druvsort | Procentandel |
|---|---|
| Nebbiolo | 100 % |
Cantina del Pino Barbaresco DOC Cuvée Albesani 2011 Àr ett fantastiskt exempel pÄ den elegans och komplexitet som Nebbiolo-druvan kan erbjuda. Vinet Àr gjort uteslutande pÄ Nebbiolo, vilket ger en djup röd fÀrg som med lagring utvecklar vackra tegelröda toner. 2011 var ett mycket bra ÄrgÄng i Piemonte, med optimal mognad och koncentration i druvorna. Albesani Àr en vÀlkÀnd cru i Barbaresco, kÀnd för sina kalkrika jordar blandade med mÀrgel och sin förmÄga att ge intensitet och silkeslena tanniner. Vinifikationen sker traditionellt, med lÄng jÀsning pÄ skal för att extrahera fÀrg, struktur och aromer innan vinet fÄr vila pÄ stora slavonska ekfat, vilket lÄter frukten och terroiret tala i första hand.
Barbaresco Àr hemmahörande i nordvÀstra Italien, nÀrmare bestÀmt i Piemonte. Regionen prÀglas av sina böljande kullar och fantastiska microklimat, vilket Nebbiolo-druvan trivs sÀrskilt vÀl i. JordmÄnen i omrÄdet Àr komplex, frÀmst bestÄende av kalk och mÀrgel, vilket bidrar till vinets tydliga mineralitet. Piemonte Àr kÀnd för sina högkvalitativa viner med lÄng lagringspotential och sin lÄnga historia av smÄ familjeÀgda vingÄrdar.
Denna Barbaresco Cuvée Albesani 2011 Àr ett elegant och aromatiskt vin med toner av torkade rosor, körsbÀr, lakrits, tobak och subtila inslag av tjÀra. Den silkeslena strukturen och den friska syran gör det till en ypperlig följeslagare till vÀllagade köttrÀtter. Klassiska piemontesiska rÀtter sÄsom brasato al Barolo (lÄngkokt nötkött i vin), tajarin med tryffel eller risotto med svamp blir utmÀrkta sÀllskap. Vinet passar ocksÄ till viltrÀtter och lagrade hÄrdostar som parmigiano-reggiano eller pecorino.
För att verkligen fÄ ut det bÀsta av detta vin rekommenderar jag att dekantera det minst en timme före servering för att öppna upp de komplexa aromerna. Servera vid 16-18°C för att framhÀva vinets elegans och fruktdjup. Detta vin kommer att fortsÀtta utvecklas positivt under flera Är, men Àr redan idag ett lysande och njutbart exempel pÄ Barbaresco nÀr den Àr som bÀst.
Öka hanteringen av din vinkällare i Viner med Viniou!
Följ, organisera och upptäck dina Viner med lätthet.
Ladda ned Viniou och hantera din vinkällare på Viner som ett proffs!
All information you see here about the bottle Viner Barbaresco Cantina del Pino - Albesani - 2011 can be added automatically for your own wines via vinhanteringsprogramvaran Viniou genom att enkelt ange namnet på ditt vin eller skanna dess etikett. Dra nytta av vårt verktyg för källarhantering för att skapa och organisera dina egna vinprofiler på nolltid.