| Förpackning | Flaska (75 cl) |
|---|---|
| Typ | Viner |
| Färg | Röd |
| Årgång | 2015 |
| Land | Italien |
| Beteckningstyp | DOC |
| Region | Piemonte |
| Beteckning | Barbaresco |
| Slott / Egendom | Ugo Lequio |
| Cuvée | Gallina |
| Aktuell fas |
Kulmen
|
De värden som visas här är uppskattningar från användare av Viniou-appen och utgör inget försäljningserbjudande.
| Flaska (75 cl) | |
| 2025 | 509,01 kr |
|---|
ââââ đ· ââââ
đ Eller UpptĂ€ck appen i detalj
Viniou â enklare hantering av din vinkĂ€llare
|
Ungdom
2015 - 2019
|
Mognad
2020 - 2024
|
Kulmen
2025 - 2034
|
Nedgång
2035 - 2044+
|
| Druvsort | Procentandel |
|---|---|
| Nebbiolo | 100 % |
Ugo Lequio Barbaresco CuvĂ©e Gallina 2015 Ă€r ett uttrycksfullt vin frĂ„n Piemonte, hjĂ€rtat av nordvĂ€stra Italien. Detta vin Ă€r uteslutande gjort pĂ„ druvan Nebbiolo, kĂ€nd för sin elegans och kraft. Ă
rgÄngen 2015 prÀglas av mognad och harmoni tack vare en relativt varm och stabil sommar, vilket gett vinet generös frukt och silkeslena tanniner. Gallina Àr ett av Barbarescos mest berömda lÀgen, dÀr kombinationen av kalkhaltig lera och sandsten förÀdlar Nebbiolodruvans nyanser pÄ bÀsta sÀtt. Efter den traditionella vinifieringen har vinet vilat pÄ stora fat (botti), vilket mildrar tanninstrukturen utan att dominera vinets aromatik.
Piemonte har en lÄng och rik historia av vinodling. Klimatet kÀnnetecknas av svala vintrar och varma, men ej alltför heta, somrar vilket ger druvorna tid att mogna lÄngsamt och utveckla komplexitet. De kuperade kullarna kring Barbaresco erbjuder utmÀrkt drÀnering och olika mikroklimat, vilket ger uttrycksfulla och strukturerade viner. Nebbiolo Àr traktens kungadruva och Barbaresco Àr stolt ambassadör för denna italienska ikon, ofta lite mjukare och mer tillgÀnglig Àn sin granne Barolo.
Detta vin passar utmĂ€rkt till eleganta köttrĂ€tter â exempelvis kalvstek, lammracks eller vilt. Perfekt till lĂ„ngkok som brasato al Barbaresco, dĂ€r vinet förstĂ€rker köttrĂ€ttens djupa smaker. Klassiska piemontesiska rĂ€tter sĂ„som tagliolini med tryffel, polenta eller svamprisotto lyfter ocksĂ„ vinets aromer av körsbĂ€r, rosor och en lĂ€tt ton av lakrits. Lokala ostar som Castelmagno eller Taleggio matchar vinets struktur och syra.
Vid servering rekommenderas att dekantera vinet minst en timme för att lufta det och framhÀva dess komplexitet. Den ideala serveringstemperaturen Àr 16-18°C för att vinet ska uttrycka sina dofter av röda bÀr, rosor och subtila kryddiga toner pÄ bÀsta sÀtt.
Öka hanteringen av din vinkällare i Viner med Viniou!
Följ, organisera och upptäck dina Viner med lätthet.
Ladda ned Viniou och hantera din vinkällare på Viner som ett proffs!
All information you see here about the bottle Viner Barbaresco Ugo Lequio - Gallina - 2015 can be added automatically for your own wines via vinhanteringsprogramvaran Viniou genom att enkelt ange namnet på ditt vin eller skanna dess etikett. Dra nytta av vårt verktyg för källarhantering för att skapa och organisera dina egna vinprofiler på nolltid.