| Förpackning | Flaska (75 cl) |
|---|---|
| Typ | Viner |
| Färg | Röd |
| Årgång | 2017 |
| Land | Italien |
| Beteckningstyp | DOC |
| Region | Piemonte |
| Beteckning | Barbaresco |
| Slott / Egendom | Ricossa |
| Aktuell fas |
Mognad
|
De värden som visas här är uppskattningar från användare av Viniou-appen och utgör inget försäljningserbjudande.
| Flaska (75 cl) | |
| 2025 | 249,09 kr |
|---|
ââââ đ· ââââ
đ Eller UpptĂ€ck appen i detalj
Viniou â enklare hantering av din vinkĂ€llare
|
Ungdom
2017 - 2020
|
Mognad
2021 - 2026
|
Kulmen
2027 - 2034
|
Nedgång
2035 - 2041+
|
| Druvsort | Procentandel |
|---|---|
| Nebbiolo | 100 % |
Ricossa Barbaresco DOC 2017 Ă€r ett rött vin frĂ„n hjĂ€rtat av Piemonte, en av Italiens mest anrika vinregioner. Vinet Ă€r gjort pĂ„ 100% Nebbiolo, den druva som blivit synonym med de prestigefyllda appellationerna Barolo och Barbaresco. Ă
rgĂ„ngen 2017 kĂ€nnetecknas av en varm vĂ€xtsĂ€song och tidig skörd, vilket har gett vinet fullt mogna, vĂ€ldefinierade tanniner och en djup fruktighet. Ricossa arbetar ekologiskt, vilket innebĂ€r att druvorna odlas utan syntetiska kemikalier och att vinmakningen prĂ€glas av respekt för naturen och terroiret. Barbaresco viner fĂ„r alltid minst tvĂ„ Ă„rs lagring innan försĂ€ljning, varav minst ett Ă„r pĂ„ ekfat â faktorer som bidrar till det eleganta och komplexa uttrycket.
Piemonte ligger i nordvÀstra Italien och Àr vida kÀnt för sin kuperade terrÀng och sitt tempererade klimat med varma dagar och svala nÀtter under vÀxtsÀsongen. Jordarna i Barbaresco bestÄr frÀmst av kalkhaltig mÀrgel, vilket ger viner med finesse, elegans och potential för lagring. Regionen har en rik vintradition och Barbaresco fick sin DOC-status redan 1966, vilket ytterligare betonar platsens kvalitet och historiska betydelse.
Barbaresco Àr ett vin med stor karaktÀr som förtjÀnar gastronomiskt sÀllskap av rang. Klassiska norditalienska rÀtter som kalv med tonfisksÄs (vitello tonnato), risotto med svamp eller Piedmontesisk rÄbiff (carne cruda) förhöjer vinets nyanser av krydda, viol och körsbÀr. Den fina syran och de tydliga tanninerna passar ocksÄ utmÀrkt till lÄngkokt lammlÀgg, grillad entrecÎte eller mogen hÄrdost sÄsom Parmigiano Reggiano.
För att fÄ ut det mesta av Ricossa Barbaresco DOC 2017 rekommenderar jag att vinet dekanteras och serveras vid 16-18°C. DÄ blommar de delikata aromerna ut och tanninerna mjuknar pÄ ett behagligt sÀtt. Vinet kan njutas nu men har ocksÄ förutsÀttningar att utvecklas fint under de kommande fem till sju Ären.
Öka hanteringen av din vinkällare i Viner med Viniou!
Följ, organisera och upptäck dina Viner med lätthet.
Ladda ned Viniou och hantera din vinkällare på Viner som ett proffs!
All information you see here about the bottle Viner Barbaresco Ricossa - 2017 can be added automatically for your own wines via vinhanteringsprogramvaran Viniou genom att enkelt ange namnet på ditt vin eller skanna dess etikett. Dra nytta av vårt verktyg för källarhantering för att skapa och organisera dina egna vinprofiler på nolltid.