| Förpackning | Flaska (75 cl) |
|---|---|
| Typ | Viner |
| Färg | Röd |
| Årgång | 2021 |
| Land | Italien |
| Beteckningstyp | DOC |
| Region | Piemonte |
| Beteckning | Barbaresco |
| Slott / Egendom | Ada Nada |
| Cuvée | Valeirano |
| Aktuell fas |
Mognad
|
De värden som visas här är uppskattningar från användare av Viniou-appen och utgör inget försäljningserbjudande.
| Flaska (75 cl) | |
| 2025 | 346,56 kr |
|---|
ââââ đ· ââââ
đ Eller UpptĂ€ck appen i detalj
Viniou â enklare hantering av din vinkĂ€llare
|
Ungdom
2021 - 2024
|
Mognad
2025 - 2029
|
Kulmen
2030 - 2038
|
Nedgång
2039 - 2050+
|
| Druvsort | Procentandel |
|---|---|
| Nebbiolo | 100 % |
Ada Nada Barbaresco DOC "CuvĂ©e Valeirano" 2021 Ă€r ett vin som fĂ„ngar essensen av Piemonte och Nebbiolo-druvans karaktĂ€r pĂ„ ett elegant vis. Vinet Ă€r gjort pĂ„ 100% Nebbiolo frĂ„n den hyllade Valeirano-vinmarken, vilket ger en uttrycksfull och komplex profil. Ă
rgÄng 2021 har gynnats av ett klimat som gav fina, jÀmnt mogna druvor med bra syra och tanninstruktur. FÀrgen Àr djupt granatröd med nyanser av tegel, medan doften bjuder pÄ klassiska toner av körsbÀr, viol, rosor, lakrits och subtila inslag av kryddor och tobak. Vinifieringen sker traditionellt med lÄng maceration och lagring pÄ slavonsk ek, vilket ger struktur och elegans till vinet utan att övermanna Nebbiolons finess.
Piémont-regionen i nordvÀstra Italien Àr kÀnd för att vara hem till nÄgra av vÀrldens mest respekterade viner, dÀribland Barbaresco. Klimatet hÀr prÀglas av varma, soliga dagar och svala nÀtter tack vare nÀrheten till Alperna, vilket möjliggör lÄngsam mognad och bibehÄllen friskhet i druvorna. Jordarna bestÄr frÀmst av kalkhaltig mÀrgel, vilket bidrar till vinets komplexitet och lagringspotential. Barbaresco har en lÄng historia som vinomrÄde och levererar viner med silkig textur och subtil kraft, ofta nÄgot mer tillgÀngliga och eleganta Àn barolokusinen frÄn samma region.
Till denna Barbaresco rekommenderas klassiska italienska rÀtter som tryffelpasta, risotto med svamp, eller vÀllagrad piemontesisk nötköttsgryta (brasato al Barolo). Vinet Àr Àven utmÀrkt till lammracks, hÄrdost frÄn omrÄdet som Castelmagno eller Taleggio, samt till utvalda charkuterier. Serveras bÀst vid en temperatur mellan 16 och 18°C efter att ha luftats i karaff minst en timme för att öppna upp sina aromer och avslöja den fulla elegansen och djupet i denna utmÀrkta ÄrgÄng.
Öka hanteringen av din vinkällare i Viner med Viniou!
Följ, organisera och upptäck dina Viner med lätthet.
Ladda ned Viniou och hantera din vinkällare på Viner som ett proffs!
All information you see here about the bottle Viner Barbaresco Ada Nada - Valeirano - 2021 can be added automatically for your own wines via vinhanteringsprogramvaran Viniou genom att enkelt ange namnet på ditt vin eller skanna dess etikett. Dra nytta av vårt verktyg för källarhantering för att skapa och organisera dina egna vinprofiler på nolltid.