| Förpackning | Flaska (75 cl) |
|---|---|
| Typ | Viner |
| Färg | Röd |
| Årgång | 2019 |
| Land | Italien |
| Beteckningstyp | DOC |
| Region | Piemonte |
| Beteckning | Barbera d'Alba |
| Slott / Egendom | Piero Busso |
| Cuvée | Vigna San Stefanetto |
| Aktuell fas |
Kulmen
|
De värden som visas här är uppskattningar från användare av Viniou-appen och utgör inget försäljningserbjudande.
| Flaska (75 cl) | |
| 2025 | 238,26 kr |
|---|
ââââ đ· ââââ
đ Eller UpptĂ€ck appen i detalj
Viniou â enklare hantering av din vinkĂ€llare
|
Ungdom
2020 - 2021
|
Mognad
2022 - 2024
|
Kulmen
2025 - 2028
|
Nedgång
2029 - 2033+
|
| Druvsort | Procentandel |
|---|---|
| Barbera | 100 % |
Piero Busso Barbera dâAlba DOC CuvĂ©e Vigna San Stefanetto 2019 Ă€r ett vin som visar pĂ„ Barberadruvans typiska och livliga karaktĂ€r. Detta vin kommer frĂ„n vingĂ„rdar i Alba-regionen i Piemonte och Ă€r gjort uteslutande pĂ„ Barbera, en druva som Ă€r kĂ€nd för sin fruktighet, friskhet och mjuka tanniner. Ă
rgÄngen 2019 prÀglas av god druvmognad, vilket ger en generös och mogen fruktkÀnsla. Vinet genomgÄr traditionell jÀsning och lagras ofta pÄ bÄde stÄltank och ibland mindre fat för att bevara druvans naturliga frÀschör och nyanser.
Piemonte ligger i nordvÀstra Italien, vid foten av Alperna, och har ett svalt kontinentalt klimat vilket gynnar lÄngsam och optimal mognad av druvorna. Jordarna runt Alba domineras av kalkhaltiga lerjordar som bidrar till struktur och elegans i vinerna. Regionen Àr rik pÄ vintradition och har under Ärhundraden blivit kÀnd för sina matvÀnliga och distinkta viner, sÀrskilt av Barbera, Nebbiolo och Dolcetto. Piemonteköket Àr klassiskt, med fokus pÄ rikliga köttrÀtter, svamp och tryffel.
Till detta Barbera-vin rekommenderas matrĂ€tter som tar vara pĂ„ vinets syra och fruktighet. Klassiska lokala rĂ€tter som tajarinpastan med svamp eller brasato al Barolo (lĂ„ngkokt nötkött i vin) passar utmĂ€rkt. Ăven rĂ€tter med charkuterier, grillat eller rostade grönsaker förhöjer vinets smakregister. För dig som vill prova internationella kök ger vinet stöd Ă€ven till pizza, grillad kyckling eller lammrĂ€tter.
Vid servering rekommenderas att lÄta vinet luftas nÄgot och att det serveras vid 16-18°C. DÄ framtrÀder frukt, frÀschör och de lÀtt kryddiga tonerna allra bÀst, och vinet fÄr möjlighet att visa hela sin charm och harmoni.
Öka hanteringen av din vinkällare i Viner med Viniou!
Följ, organisera och upptäck dina Viner med lätthet.
Ladda ned Viniou och hantera din vinkällare på Viner som ett proffs!
All information you see here about the bottle Viner Barbera d'Alba Piero Busso - Vigna San Stefanetto - 2019 can be added automatically for your own wines via vinhanteringsprogramvaran Viniou genom att enkelt ange namnet på ditt vin eller skanna dess etikett. Dra nytta av vårt verktyg för källarhantering för att skapa och organisera dina egna vinprofiler på nolltid.