| Förpackning | Flaska (75 cl) |
|---|---|
| Typ | Viner |
| Färg | Röd |
| Årgång | 2024 |
| Land | Italien |
| Beteckningstyp | DOC |
| Region | Piemonte |
| Beteckning | Barbera d'Asti |
| Slott / Egendom | Vite Colte (Terre da Vino) |
| Cuvée | San Nicolao |
| Aktuell fas |
Ungdom
|
De värden som visas här är uppskattningar från användare av Viniou-appen och utgör inget försäljningserbjudande.
| Flaska (75 cl) | |
| 2025 | 92,06 kr |
|---|
ââââ đ· ââââ
đ Eller UpptĂ€ck appen i detalj
Viniou â enklare hantering av din vinkĂ€llare
|
Ungdom
2024 - 2025
|
Mognad
2026 - 2029
|
Kulmen
2030 - 2033
|
Nedgång
2034 - 2038+
|
| Druvsort | Procentandel |
|---|---|
| Barbera | 100 % |
Vite Colte CuvĂ©e San Nicolao Barbera dâAsti DOC 2024 Ă€r en rödvin gjord pĂ„ 100 % Barbera-druvor frĂ„n hjĂ€rtat av den klassiska Barbera-zonen i Piemonte. Ă
rgĂ„ng 2024 Ă€r ung och frisk, vilket avspeglas i dess fĂ€rgintensitet och livliga aromprofil. Vinet har jĂ€sts och lagrats huvudsakligen pĂ„ stĂ„ltank för att bevara druvans naturliga frĂ€schör, fruktighet och syra. Detta ger en Barbera med generös doft av mörka körsbĂ€r, plommon och ett inslag av viol samt en hint av lakrits och örter. MunkĂ€nslan Ă€r saftig, fyllig utan att bli tung, och syran Ă€r vital â vilket Ă€r typiskt för Barbera-druvan och ger god struktur och matvĂ€nlighet till vinet.
Piemonte Àr en av Italiens mest historiska och prestigefyllda vinregioner, kÀnd för sina böljande kullar, varierade jordmÄner och svala klimat. SÀrskilt Asti-omrÄdet har kalk- och lerhaltiga jordar som passar Barbera utmÀrkt, dÄ de bidrar till druvans koncentration och eleganta syra. Klimatet Àr tempererat med stora temperaturskillnader mellan dag och natt, vilket hjÀlper till att bevara aromerna och ge vinerna friskhet. Vinodlingarna hÀr har gamla anor, och Barbera-druvan har varit en hörnsten i regionens vintradition under lÄng tid.
Vinet lÀmpar sig vÀl till en rad italienska matrÀtter. Den friska syran och saftiga frukten gifter sig perfekt med regionala klassiker som agnolotti (fylld pasta), tajarin med svampragu eller piedmontesisk "Brasato al Barbera", nötkött brÀserat i vin. Den fungerar ocksÄ utmÀrkt med pizza, charkuterier, lagrade hÄrdostar och grillad kyckling.
För bÀsta upplevelse rekommenderas att servera vinet vid 16-18°C. Lufta gÀrna vinet 30 minuter före servering för att lÄta frukten och de subtila örttonerna utvecklas. PÄ sÄ vis kommer bÄde frÀschör och komplexitet till sin fulla rÀtt.
Optimera hanteringen av din Viner-källare med Viniou!
Följ, organisera och upptäck dina Viner enkelt.
Ladda ner Viniou nu och förvandla hanteringen av din vinkällare i Viner till en smidig och intuitiv upplevelse!
All informationen du ser här om flaskan Viner Barbera d'Asti Vite Colte (Terre da Vino) - San Nicolao - 2024 kan läggas till automatiskt för dina egna Viner via. appen Viniou genom att helt enkelt ange namnet på ditt Viner eller skanna dess etikett. Dra nytta av vårt verktyg för vinkällarhantering för att skapa och organisera dina personliga Viner-kort på nolltid.