| Förpackning | Flaska (75 cl) |
|---|---|
| Typ | Viner |
| Färg | Röd |
| Årgång | 2016 |
| Land | Italien |
| Beteckningstyp | DOC |
| Region | Piemonte |
| Beteckning | Nebbiolo d'Alba |
| Slott / Egendom | Enrico Serafino |
| Cuvée | Tovasacco |
| Aktuell fas |
Kulmen
|
De värden som visas här är uppskattningar från användare av Viniou-appen och utgör inget försäljningserbjudande.
| Flaska (75 cl) | |
| 2025 | 211,18 kr |
|---|
ââââ đ· ââââ
đ Eller UpptĂ€ck appen i detalj
Viniou â enklare hantering av din vinkĂ€llare
|
Ungdom
2016 - 2018
|
Mognad
2019 - 2022
|
Kulmen
2023 - 2029
|
Nedgång
2030 - 2035+
|
| Druvsort | Procentandel |
|---|---|
| Nebbiolo | 100 % |
Enrico Serafino Nebbiolo dâAlba DOC CuvĂ©e Tovasacco 2016 Ă€r ett vin som visar upp Nebbiolodruvans typicitet pĂ„ ett mycket elegant sĂ€tt. Druvorna kommer frĂ„n utvalda vingĂ„rdar kring Alba i Piemonte, dĂ€r de har fĂ„tt mogna i ett gynnsamt mikroklimat. Vinet Ă€r gjort pĂ„ 100 % Nebbiolo, och Ă„rgĂ„ngen 2016 har blivit mycket uppmĂ€rksammad för sin balans mellan struktur och frukt. Efter noggrann skörd vinifieras vinet traditionellt med lĂ„ng maceration och lagring pĂ„ stora fat, vilket ger ett vin med djupa aromer och en tydlig tanninstruktur, men ocksĂ„ med den elegans och frĂ€schör som kĂ€nnetecknar viner frĂ„n denna del av Piemonte.
Piemonte Àr en av Italiens mest hyllade vinregioner, kÀnd inte minst för sina Nebbiolobaserade viner frÄn Barolo och Barbaresco. Klimatet prÀglas av svala nÀtter och varma dagar, vilket gynnar lÄngsam mognad av druvorna och utveckling av komplexa aromer. Jordarna bestÄr till största delen av kalkhaltig mÀrgel och lera, vilket ger viner med finess och lagringspotential. Piemonte har en lÄng vintradition, dÀr Nebbiolo alltid har haft en sÀrstÀllning tack vare sin förmÄga att fÄnga bÄde terroir och ÄrgÄng.
Till Nebbiolo dâAlba passar det ypperligt med klassiska rĂ€tter frĂ„n regionen, sĂ„som vitello tonnato, lĂ„ngkokta köttgrytor med tryffel eller risotto al Barolo. Ăven svamprisotto och mogna hĂ„rdostar frĂ„n Piemonte, som Castelmagno eller Parmigiano Reggiano, lyfter fram vinets struktur och nyanser.
För bĂ€sta upplevelse rekommenderas att servera Enrico Serafino Nebbiolo dâAlba CuvĂ©e Tovasacco 2016 vid 16-18°C, gĂ€rna efter att ha lĂ„tit vinet andas i karaff i minst 1-2 timmar. DĂ„ öppnar sig dofterna av rosor, körsbĂ€r, lakrits och subtila kryddor pĂ„ allra bĂ€sta sĂ€tt.
Optimera hanteringen av din Viner-källare med Viniou!
Följ, organisera och upptäck dina Viner enkelt.
Ladda ner Viniou nu och förvandla hanteringen av din vinkällare i Viner till en smidig och intuitiv upplevelse!
All informationen du ser här om flaskan Viner Nebbiolo d'Alba Enrico Serafino - Tovasacco - 2016 kan läggas till automatiskt för dina egna Viner via. appen Viniou genom att helt enkelt ange namnet på ditt Viner eller skanna dess etikett. Dra nytta av vårt verktyg för vinkällarhantering för att skapa och organisera dina personliga Viner-kort på nolltid.