| Förpackning | Flaska (75 cl) |
|---|---|
| Typ | Viner |
| Färg | Vitt |
| Årgång | Icke årgångsbetecknad |
| Land | Italien |
| Beteckningstyp | DOC |
| Region | Piemonte |
| Beteckning | Ospecificerad |
| Slott / Egendom | Ciabot |
| Cuvée | Diana |
De värden som visas här är uppskattningar från användare av Viniou-appen och utgör inget försäljningserbjudande.
| Flaska (75 cl) | |
| 2025 | 157,04 kr |
|---|
| Druvsort | Procentandel |
|---|---|
| Timorasso | 100 % |
──── 🍷 ────
👉 Eller Upptäck appen i detalj
Viniou – enklare hantering av din vinkällare
Ciabot Cuvée Diana är ett torrt, vitt vin från Piemonte i Italien. Eftersom årgången inte är angiven och benämningen är ”cuvée”, kan vi utgå ifrån att detta är en vinblandning framtagen för att uppnå en viss stil, där noggrant utvalda druvor kombineras. Piemonte är känt för sina eleganta vita viner på druvor som Arneis, Cortese och Favorita och det är troligt att Cuvée Diana bygger på en eller flera av dessa klassiska sorter. Vineriet Ciabot är känt för att värna om tradition och terroir, ofta med varsam vinifiering i temperaturkontrollerade ståltankar för att bevara druvornas fräschör och aromatiska uttryck.
Piemonte, beläget i nordvästra Italien vid alpernas fot, har ett kontinentalt klimat med svala vintrar och varma, soliga somrar. Detta skapar goda förutsättningar för eleganta vita viner med livlig syra och fin struktur. Jordmånen består ofta av kalkhaltig lera och sand, vilket bidrar till viner som är både friska och mineraliska. Regionen har en lång vintradition och är berömd för sin mångfald, där både röda och vita viner håller mycket hög klass.
Cuvée Diana är ett utmärkt sällskapsvin, men kommer särskilt till sin rätt tillsammans med mat. Fruktigheten och syran gör det till en bra matchning till klassiska rätter från Piemonte som vitello tonnato (kalv med tonfisksås), men också till fiskrätter, färska skaldjur, grönsaksterriner eller en krämig risotto med svamp eller sparris. Vinet passar även fint ihop med milda ostar som Robiola eller färsk getost.
För bäst upplevelse rekommenderar jag att servera vinet väl kylt, vid en temperatur på 8-10°C. På så sätt framhävs både doft och friskhet. Ge gärna vinet några minuter i glaset så att det får öppna sig och visa hela sin aromrikedom.
Optimera hanteringen av din Viner-källare med Viniou!
Följ, organisera och upptäck dina Viner enkelt.
Ladda ner Viniou nu och förvandla hanteringen av din vinkällare i Viner till en smidig och intuitiv upplevelse!
All informationen du ser här om flaskan Viner Ospecificerad Ciabot - Diana kan läggas till automatiskt för dina egna Viner via. appen Viniou genom att helt enkelt ange namnet på ditt Viner eller skanna dess etikett. Dra nytta av vårt verktyg för vinkällarhantering för att skapa och organisera dina personliga Viner-kort på nolltid.