| Förpackning | Flaska (75 cl) |
|---|---|
| Typ | Viner |
| Färg | Röd |
| Årgång | 2016 |
| Land | Spanien |
| Beteckningstyp | DO |
| Region | Kastilien och León |
| Beteckning | Ribera del Duero |
| Slott / Egendom | Bodegas La Horra |
| Cuvée | Corimbo I Reserva |
| Aktuell fas |
Kulmen
|
De värden som visas här är uppskattningar från användare av Viniou-appen och utgör inget försäljningserbjudande.
| Flaska (75 cl) | |
| 2025 | 595,65 kr |
|---|
ââââ đ· ââââ
đ Eller UpptĂ€ck appen i detalj
Viniou â enklare hantering av din vinkĂ€llare
|
Ungdom
2016 - 2019
|
Mognad
2020 - 2024
|
Kulmen
2025 - 2032
|
Nedgång
2033 - 2040+
|
| Druvsort | Procentandel |
|---|---|
| Tempranillo | 100 % |
Corimbo I Reserva 2016 frĂ„n Bodegas La Horra Ă€r ett imponerande vin frĂ„n den vĂ€lrenommerade regionen Ribera del Duero i Castille och LeĂłn, Spanien. Det Ă€r ett rött vin, huvudsakligen framstĂ€llt av druvan Tempranillo (lokalt kallad Tinta del PaĂs), kĂ€nt för sin kraftfulla och lĂ„nglivade stil. Ă
rgÄng 2016 utmÀrker sig genom exceptionella vÀderförhÄllanden, vilket har gett druvorna bÄde koncentration och balans. Vinifieringen utförs med stor respekt för traditionen, med jÀsning i temperaturkontrollerade tankar och lagring pÄ ekfat, vilket ger vinet komplexitet och lagringspotential. Resultatet blir ett vin med djupa aromer av mörka bÀr, körsbÀr, plommon, torkade örter, lakrits och subtila inslag av vanilj och kakao frÄn fatlagringen.
Ribera del Duero-omrÄdet har ett dramatiskt inlandsklimat, med varma dagar och svala nÀtter, vilket stÀrker druvornas aromer och frÀschör. Jorden bestÄr av lera, kalksten och smÄsten, vilket bidrar till vinernas struktur och syra. Regionen har en rik historia av kvalitetsvinproduktion som strÀcker sig tillbaka till medeltiden, och idag anses den vara en av Spaniens absolut frÀmsta nÀr det gÀller röda viner pÄ Tempranillo.
Detta vin passar utmĂ€rkt till rejĂ€la köttrĂ€tter. TĂ€nk dig en perfekt grillad lammstek med rosmarin, iberico-flĂ€sk eller en mustig oxsvansgryta. Ăven lokala specialiteter som lechazo asado (ugnsbakad lamm) eller chuleton de buey (tjock oxkotlett) frĂ„n regionen harmoniserar vĂ€l med vinets tanninstruktur och djupa frukt.
För bÀsta upplevelse rekommenderas att dekantera vinet och servera det vid 16-18°C. NÄgra Ärs fortsatt lagring kan ytterligare fördjupa vinets arombild, men det Àr redan nu ett utmÀrkt exempel pÄ varför Ribera del Duero Àr sÄ eftertraktat bland vinÀlskare.
Optimera hanteringen av din Viner-källare med Viniou!
Följ, organisera och upptäck dina Viner enkelt.
Ladda ner Viniou nu och förvandla hanteringen av din vinkällare i Viner till en smidig och intuitiv upplevelse!
All informationen du ser här om flaskan Viner Ribera del Duero Bodegas La Horra - Corimbo I Reserva - 2016 kan läggas till automatiskt för dina egna Viner via. appen Viniou genom att helt enkelt ange namnet på ditt Viner eller skanna dess etikett. Dra nytta av vårt verktyg för vinkällarhantering för att skapa och organisera dina personliga Viner-kort på nolltid.