| Förpackning | Flaska (75 cl) |
|---|---|
| Typ | Viner |
| Färg | Röd |
| Årgång | 2003 |
| Land | Spanien |
| Beteckningstyp | DO |
| Region | Kastilien-La Mancha |
| Beteckning | Ospecificerad |
| Slott / Egendom | Castillo del Jaraiz |
| Cuvée | Tempranillo |
| Aktuell fas |
Nedgång
|
De värden som visas här är uppskattningar från användare av Viniou-appen och utgör inget försäljningserbjudande.
| Flaska (75 cl) | |
| 2025 | 64,98 kr |
|---|
ââââ đ· ââââ
đ Eller UpptĂ€ck appen i detalj
Viniou â enklare hantering av din vinkĂ€llare
|
Ungdom
2003 - 2005
|
Mognad
2006 - 2010
|
Kulmen
2011 - 2017
|
Nedgång
2018 - 2027+
|
| Druvsort | Procentandel |
|---|---|
| Tempranillo | 100 % |
Castillo del Jaraiz 2003 Ă€r en rödvin baserad pĂ„ den klassiska druvan Tempranillo och kommer frĂ„n regionen Kastilien-La Mancha i hjĂ€rtat av Spanien. Ă
rgĂ„ngen 2003 karaktĂ€riseras av vĂ€rme och mognad, vilket har gett detta vin en fyllig kropp och avrundade tanniner. Vinet Ă€r torrt och framstĂ€llningen sker ofta med bĂ„de stĂ„ltank och fatlagring, vilket bidrar med en fin balans mellan fruktighet och subtila toner av vanilj och ek. Tempranillo i detta omrĂ„de uttrycker ofta mörka bĂ€r, toner av plommon, tobak och mjuka kryddor, sĂ€rskilt efter nĂ„gra Ă„rs lagring â vilket Ă€r fallet med denna flaska frĂ„n 2003.
Kastilien-La Mancha Àr en av vÀrldens största vinproducerande regioner med ett kontinentalt klimat dÀr somrarna Àr mycket heta och torra och vintrarna betydligt kallare. Jordarna hÀr bestÄr mestadels av kalkhaltig lera blandat med sand och grus, vilket ger druvorna ett utmÀrkt drÀneringssystem och bidrar till intensiva aromer och god koncentration i vinet. Regionen har en rik kulturhistoria och Àr kÀnd för att producera smakrika och kraftfulla viner, ofta tillgÀngliga till mycket bra vÀrde.
Till en mogen och smakrik Tempranillo frĂ„n La Mancha passar det utmĂ€rkt med kraftigare matrĂ€tter. Grillat eller lĂ„ngkokt lamm med rosmarin och vitlök Ă€r ett klassiskt spanjoriskt val. OcksĂ„ spanska charkuterier som jamĂłn ibĂ©rico, manchego-ost eller tolkade tapas med chorizo och stekta paprikor lyfter vinets mörka och kryddiga nyanser. Ăven viltrĂ€tter eller köttrika grytor, gĂ€rna smaksatta med paprika och örter, harmonierar vĂ€l med vinets struktur.
Dekorera gĂ€rna vinet en stund innan servering sĂ„ fĂ„r det expressiva dofter av mogna bĂ€r, torkad frukt och lĂ€tta balsamiska toner. Servera vinet vid 16â18°C för att bĂ€st framhĂ€va dess komplexitet och mjuka avslutning. Vinet Ă€r drickmoget men kan fortfarande ha kvar en viss lagringspotential.
Öka hanteringen av din vinkällare i Viner med Viniou!
Följ, organisera och upptäck dina Viner med lätthet.
Ladda ned Viniou och hantera din vinkällare på Viner som ett proffs!
All information you see here about the bottle Viner Ospecificerad Castillo del Jaraiz - Tempranillo - 2003 can be added automatically for your own wines via vinhanteringsprogramvaran Viniou genom att enkelt ange namnet på ditt vin eller skanna dess etikett. Dra nytta av vårt verktyg för källarhantering för att skapa och organisera dina egna vinprofiler på nolltid.