Valenciaregionen, belÀgen pÄ Spaniens östkust, Àr en framvÀxande vinregion kÀnd för mÄngfalden och den ökande kvaliteten pÄ sina viner. Med ett gynnsamt medelhavsklimat, som har milda vintrar och varma somrar, erbjuder den ett exceptionellt terroir som gynnar odlingen av olika druvsorter. De varierade jordarna, frÄn alluvialslÀtter till torrare omrÄden, möjliggör produktionen av viner med distinkta smakprofiler.
Regionen utmÀrker sig genom sina inhemska druvsorter sÄsom Monastrell, Bobal och Moscatel, men ocksÄ genom anvÀndningen av internationella druvsorter. De röda vinerna frÄn Monastrell Àr sÀrskilt uppskattade för sin rikedom och intensitet, medan de vita vinerna, oftast gjorda pÄ Moscatel, lockar med sin frÀschör och blomstrande aromer.
Valenciaregionen omfattar flera ursprungsbeteckningar, bland dem Utiel-Requena och Alicante, som Ätnjuter ett vÀxande rykte pÄ den globala vinscenen. Denna region, som genomgÄr en vintillverkningsrenovering, fÄngar intresset hos bÄde nybörjare och erfarna vinÀlskare, och lovar en berikande upptÀcktsresa för dem som vÄgar sig dit.