| Förpackning | Flaska (75 cl) |
|---|---|
| Typ | Viner |
| Färg | Röd |
| Årgång | 1997 |
| Land | Sydafrika |
| Region | Kustområdet |
| Beteckning | Swartland |
| Slott / Egendom | Allesverloren |
| Aktuell fas |
Nedgång
|
De värden som visas här är uppskattningar från användare av Viniou-appen och utgör inget försäljningserbjudande.
| Flaska (75 cl) | |
| 2025 | 13 195,06 kr |
|---|
ââââ đ· ââââ
đ Eller UpptĂ€ck appen i detalj
Viniou â enklare hantering av din vinkĂ€llare
|
Ungdom
1997 - 2000
|
Mognad
2001 - 2006
|
Kulmen
2007 - 2014
|
Nedgång
2015 - 2026+
|
| Druvsort | Procentandel |
|---|---|
| Shiraz | 100 % |
Allesverloren 1997 Ă€r ett rödvin frĂ„n det anrika vinhuset med samma namn, belĂ€get i Swartland, en del av Coastal Region i Sydafrika. Det hĂ€r vinet Ă€r typiskt gjort pĂ„ druvor som Shiraz, Tinta Barocca, och andra klassiska sydafrikanska blandningar, som ger vinet dess unika karaktĂ€r. Ă
rgÄngen 1997 Àr nu moget; med över 25 Ärs utveckling har vinet lagt sig och bjuder sannolikt pÄ sekundÀra och tertiÀra aromer sÄsom lÀder, ceder, torkad frukt och tobak, samtidigt som de mörka bÀrtonerna har rundats av och integrerats fint. Vinifieringen brukar hos Allesverloren vara traditionell, med lÄng maceration och ekfatslagring, vilket ger stadga och komplexitet.
Swartland Àr kÀnt för sitt varma och torra klimat, vilken tillsammans med jordmÄnen, som ofta bestÄr av skiffer och granit, ger kraftfulla och koncentrerade viner. Regionen har de senaste tvÄ decennierna fÄtt mycket uppmÀrksamhet bland vinÀlskare tack vare innovativa vinmakare och de gamla vinstockarna som ger lÄg avkastning men hög kvalitet. Swartland har en lÄng vinodlingstradition och Àr ett av de omrÄden i Sydafrika dÀr man tidigt satsade pÄ röda viner av hög klass.
Till detta mogna och kraftfulla rödvin passar lÄngkok pÄ lamm utmÀrkt, gÀrna gryta med rosmarin och svarta oliver som lyfter fram vinets örtiga och animaliska toner. Klassiska sydafrikanska rÀtter som bobotie eller en mustig boerewors-gryta harmonierar ocksÄ fint med vinets kryddighet och fyllnad. För ostÀlskare rekommenderas hÄrda, lagrade ostar som comté eller en kraftfull cheddar.
Servera vinet vid 17-18°C och gÀrna i stora kupor för att frÀmja aromerna. Flaskans mognad gör Àven att varsam dekantering, cirka 30 min före servering, kan vara fördelaktigt för att avlÀgsna eventuell fÀllning och lÄta bouqueten blomma ut till fullo.
Öka hanteringen av din vinkällare i Viner med Viniou!
Följ, organisera och upptäck dina Viner med lätthet.
Ladda ned Viniou och hantera din vinkällare på Viner som ett proffs!
All information you see here about the bottle Viner Swartland Allesverloren - 1997 can be added automatically for your own wines via vinhanteringsprogramvaran Viniou genom att enkelt ange namnet på ditt vin eller skanna dess etikett. Dra nytta av vårt verktyg för källarhantering för att skapa och organisera dina egna vinprofiler på nolltid.