| Förpackning | Flaska (75 cl) |
|---|---|
| Typ | Viner |
| Färg | Röd |
| Årgång | 2006 |
| Land | Frankrike |
| Beteckningstyp | AOC |
| Region | Rhônedalen |
| Beteckning | Ventoux |
| Slott / Egendom | Chêne Bleu |
| Cuvée | Abelard |
| Alkoholhalt | 14,5 % |
| Aktuell fas |
Nedgång
|
De värden som visas här är uppskattningar från användare av Viniou-appen och utgör inget försäljningserbjudande.
| Flaska (75 cl) | |
| 2025 | 439,91 kr |
|---|
ââââ đ· ââââ
đ Eller UpptĂ€ck appen i detalj
Viniou â enklare hantering av din vinkĂ€llare
|
Ungdom
2006 - 2008
|
Mognad
2009 - 2015
|
Kulmen
2016 - 2023
|
Nedgång
2024 - 2030+
|
ChĂȘne Bleu CuvĂ©e Abelard 2006 Ă€r ett kraftfullt rödvin frĂ„n Ventoux AOC, belĂ€get i den södra delen av RhĂŽne-dalen i Frankrike. Vinet Ă€r ekologiskt certifierat och visar upp hantverksmĂ€ssig precision bĂ„de i vingĂ„rden och i vinkĂ€llaren. CuvĂ©e Abelard Ă€r huvudsakligen baserat pĂ„ Grenache, som ofta blandas med Syrah, vilket ger vinet en djup struktur, komplexitet och elegans. Ă
rgÄng 2006 har haft tid att utveckla mognadstoner, vilket ger vinets generösa röda frukt inslag av lÀder, tobak, kryddor och subtil ek. Druvorna skördas för hand i högt belÀgna vingÄrdar, vilket ger extra friskhet, och lagras noggrant pÄ fat, nÄgot som fördjupar dess smaker och silkeslena tanninstruktur.
Ventoux-regionen ligger vid foten av Mont Ventoux, dÀr klimatet prÀglas av svala nÀtter tack vare höjd och nÀrhet till bergen, samt varma och soliga dagar. Detta ger druvorna möjlighet att mogna lÄngsamt, vilket i sin tur bidrar till vinets frÀschör och komplexitet. JordmÄnen bestÄr mestadels av kalksten och lera, vilket ger struktur och mineralitet till vinet. OmrÄdet Ventoux Àr kÀnt för sina hantverksvinmakare och sin vÀxande prestige inom RhÎne, och har historiska rötter som strÀcker sig flera sekler tillbaka.
Till en sÄ kraftfull och mogen cuvée passar den utmÀrkt till smakrika rÀtter. Du kan med fördel servera den till vilt, lammlÀgg med rosmarin, grillade lammracks eller lÄngkokt oxkött. Traditionella provensalska rÀtter, som daube de boeuf eller ratatouille, framhÀver bÄde vinets kryddighet och djup. HÄrdostar sÄsom lagrad comté eller getost frÄn omrÄdet Àr ocksÄ hÀrliga följeslagare.
För optimal njutning rekommenderas att servera vinet vid 16-18°C. Dekantera gÀrna en timme i förvÀg för att ge vinet möjlighet att öppna upp sina aromer och visa sin fulla potential, sÀrskilt med tanke pÄ Äldern. Njut av denna cuvée nu, men den har Àven fortsatt lagringspotential.
Optimera hanteringen av din Viner-källare med Viniou!
Följ, organisera och upptäck dina Viner enkelt.
Ladda ner Viniou nu och förvandla hanteringen av din vinkällare i Viner till en smidig och intuitiv upplevelse!
All informationen du ser här om flaskan Viner Ventoux Chêne Bleu - Abelard - 2006 kan läggas till automatiskt för dina egna Viner via. appen Viniou genom att helt enkelt ange namnet på ditt Viner eller skanna dess etikett. Dra nytta av vårt verktyg för vinkällarhantering för att skapa och organisera dina personliga Viner-kort på nolltid.