| Förpackning | Flaska (75 cl) |
|---|---|
| Typ | Viner |
| Färg | Röd |
| Årgång | 2015 |
| Land | Frankrike |
| Beteckningstyp | AOC |
| Region | Bordeaux |
| Beteckning | Pomerol |
| Slott / Egendom | Château La Grave |
| Cuvée | Trigant de Boisset |
| Aktuell fas |
Kulmen
|
De värden som visas här är uppskattningar från användare av Viniou-appen och utgör inget försäljningserbjudande.
| Flaska (75 cl) | |
| 2025 | 812,25 kr |
|---|
ââââ đ· ââââ
đ Eller UpptĂ€ck appen i detalj
Viniou â enklare hantering av din vinkĂ€llare
|
Ungdom
2016 - 2018
|
Mognad
2019 - 2023
|
Kulmen
2024 - 2034
|
Nedgång
2035 - 2044+
|
| Druvsort | Procentandel |
|---|---|
| Merlot | 85 % |
| Cabernet Franc | 15 % |
ChĂąteau La Grave CuvĂ©e Trigant de Boisset 2015 Ă€r ett rödvin frĂ„n en av Bordeauxs mest prestigefyllda appellationer: Pomerol. Vinet Ă€r huvudsakligen baserat pĂ„ Merlot, som hĂ€r ofta kompletteras av mindre andelar Cabernet Franc, vilket ger struktur och friskhet. Ă
rgÄngen 2015 kÀnnetecknas av ett varmt och soligt vÀxtÄr, vilket resulterade i koncentrerade och generösa viner. Vinifieringen kombinerar traditionella metoder med moderna tekniker, dÀr druvorna skördas för hand och fÄr jÀsa i temperaturkontrollerade tankar innan vinet lagras pÄ ekfat för att vinna komplexitet och rondör.
Pomerol ligger pÄ Bordeauxs högra strand och Àr berömt för sina djupgÄende viner med elegans och mjuk tanninstruktur. Klimatet Àr tempererat med nÀrhet till Atlanten, vilket mildrar extrema temperaturer och gynnar lÄngsamt mognande druvor. JordmÄnen Àr en speciell blandning av grus, lerjord och jÀrnhaltig mark (crasse de fer), vilket ger vinerna unik mineralitet och intensitet. Pomerol Àr en liten appellation men har ett stort rykte tack vare sina ofta familjeÀgda slott och lÄga produktionsvolymer.
Chùteau La Grave Cuvée Trigant de Boisset 2015 Àr ett utmÀrkt val till klassiska köttrÀtter frÄn regionen, till exempel grillad entrecÎte frÄn Limousin, lÄngkokt lammgryta eller anka confit. Den lena strukturen och de mörka frukttonerna kompletterar Àven rÀtter med svamp, tryffel och rotsaker. Ett lokalt ostdisk, gÀrna med en mogen Comté eller Saint-Nectaire, förhöjer ocksÄ vinets subtila nyanser.
För bÀsta njutning rekommenderas att servera vinet nÄgot svalt, vid cirka 16-18°C, gÀrna efter en timmes dekantering för att lÄta aromerna öppna sig fullstÀndigt. DÄ kommer vinets silkeslena textur, fylliga mörka frukt och eleganta ektoner till sin fulla rÀtt.
Öka hanteringen av din vinkällare i Viner med Viniou!
Följ, organisera och upptäck dina Viner med lätthet.
Ladda ned Viniou och hantera din vinkällare på Viner som ett proffs!
All information you see here about the bottle Viner Pomerol Château La Grave - Trigant de Boisset - 2015 can be added automatically for your own wines via vinhanteringsprogramvaran Viniou genom att enkelt ange namnet på ditt vin eller skanna dess etikett. Dra nytta av vårt verktyg för källarhantering för att skapa och organisera dina egna vinprofiler på nolltid.