| Förpackning | Flaska (75 cl) |
|---|---|
| Typ | Viner |
| Färg | Röd |
| Årgång | 2009 |
| Land | Frankrike |
| Beteckningstyp | AOC |
| Region | Bordeaux |
| Beteckning | Margaux |
| Klassificering | Grand Cru |
| Slott / Egendom | Château Cantenac Brown |
| Aktuell fas |
Kulmen
|
De värden som visas här är uppskattningar från användare av Viniou-appen och utgör inget försäljningserbjudande.
| Flaska (75 cl) | |
| 2025 | 953,04 kr |
|---|
ââââ đ· ââââ
đ Eller UpptĂ€ck appen i detalj
Viniou â enklare hantering av din vinkĂ€llare
|
Ungdom
2009 - 2013
|
Mognad
2014 - 2020
|
Kulmen
2021 - 2033
|
Nedgång
2034 - 2048+
|
ChĂąteau Cantenac Brown 2009 Ă€r en klassisk representant för Margaux AOC i Bordeaux, en region kĂ€nd vĂ€rlden över för sina eleganta och komplexa röda viner. Ă
rgÄng 2009 Àr sÀrskilt uppskattad, tack vare optimala vÀderförhÄllanden under Äret som frÀmjade exceptionell fruktkoncentration och mognad. Vinet Àr en sÄ kallad Grand Cru-classificerad blend, traditionellt sammansatt av huvuddelen Cabernet Sauvignon, tillsammans med Merlot och inslag av Cabernet Franc. Vinifikationen prÀglas av lÄng maceration och lagring pÄ ekfat, vilket ger djup fÀrg, fyllig struktur och eleganta aromer av mörka bÀr, cedertrÀ, tobak och subtila kryddor.
Margaux ligger pÄ Médocs vÀstra sida och har ett sÀrskilt fördelaktigt mikroklimat tack vare nÀrheten till Gironde-floden, vilket ger mildare temperaturer och minskad frost. JordmÄnen bestÄr frÀmst av vÀl-drÀnerad grusjord, vilket gynnar Cabernet Sauvignon-druvans utveckling och bidrar till de silkeslena tanniner som Margaux Àr sÄ berömt för. OmrÄdet har en lÄng och stolt historia med vinproduktion, och slotten hÀr har under seklerna utvecklat konstfÀrdiga tekniker för att stÀndigt höja kvaliteten.
Till detta eleganta vin passar klassiska rÀtter mycket vÀl. Prova med duck confit med svampsÄs, lammstek kryddad med rosmarin eller en lÄngkokt oxkind med rödvinssky. Margauxvinernas subtila stil och förfinade struktur gör dem Àven utmÀrkta till mildare hÄrdostar, som comté eller brie de Meaux.
Inför servering rekommenderas att dekantera vinet, sĂ€rskilt för en fullmogen, stor Ă„rgĂ„ng som 2009. Servera vid 17â18°C för att framhĂ€va nyanser av frukt, fat och terroir, och lĂ„t vinet lufta i minst en timme före första klunken för att fullt uppskatta dess rika och komplexa karaktĂ€r.
Öka hanteringen av din vinkällare i Viner med Viniou!
Följ, organisera och upptäck dina Viner med lätthet.
Ladda ned Viniou och hantera din vinkällare på Viner som ett proffs!
All information you see here about the bottle Viner Margaux Château Cantenac Brown - 2009 can be added automatically for your own wines via vinhanteringsprogramvaran Viniou genom att enkelt ange namnet på ditt vin eller skanna dess etikett. Dra nytta av vårt verktyg för källarhantering för att skapa och organisera dina egna vinprofiler på nolltid.