| Förpackning | Flaska (75 cl) |
|---|---|
| Typ | Viner |
| Färg | Röd |
| Årgång | 2007 |
| Land | Frankrike |
| Beteckningstyp | AOC |
| Region | Bordeaux |
| Beteckning | Saint-Émilion Grand Cru |
| Slott / Egendom | Château Haut-Fonrazade |
| Alkoholhalt | 13 % |
| Aktuell fas |
Nedgång
|
De värden som visas här är uppskattningar från användare av Viniou-appen och utgör inget försäljningserbjudande.
| Flaska (75 cl) | |
| 2025 | 162,45 kr |
|---|
ââââ đ· ââââ
đ Eller UpptĂ€ck appen i detalj
Viniou â enklare hantering av din vinkĂ€llare
|
Ungdom
2009 - 2011
|
Mognad
2012 - 2016
|
Kulmen
2017 - 2021
|
Nedgång
2022 - 2026+
|
| Druvsort | Procentandel |
|---|---|
| Merlot | 80 % |
| Cabernet Franc | 20 % |
ChĂąteau Haut Fonrazade 2007, frĂ„n den prestigefyllda appellationen Saint-Ămilion Grand Cru i Bordeaux, Ă€r ett klassiskt vin i röd fĂ€rg och framstĂ€llt av en noggrant utvald blandning, dĂ€r Merlot ofta dominerar tillsammans med Cabernet Franc och ibland Cabernet Sauvignon. Ă
rgÄngen 2007 Àr kÀnd för dess elegans tack vare ett svalare och nÄgot regnigt Är, vilket resulterar i viner med frisk syra, mer utvecklade aromer och en relativt mjuk struktur jÀmfört med mer kraftfulla ÄrgÄngar. Vinet har oftast lagrats bÄde pÄ fat och flaska innan försÀljning, vilket tillför finess och komplexitet med toner av röda bÀr, plommon, ceder, lÀder och subtila kryddor.
Saint-Ămilion, belĂ€get pĂ„ högra stranden av Dordogne, utmĂ€rker sig genom sitt varma, tempererade klimat och varierande jordmĂ„n med bĂ„de kalksten, lera och sand. Jordarna hĂ€r ger Merlot utmĂ€rkta förutsĂ€ttningar att trivas och uttrycka sig med mjuka tanniner och generös frukt. Regionen har en lĂ„ng historia av vinodling som spĂ„ras tillbaka till romartiden, och Ă€r vĂ€rldskĂ€nd för sina smĂ„ slott och tradition av hantverksmĂ€ssig produktion.
Detta vin passar utmÀrkt till smakrika köttrÀtter, sÄ som lammstek med timjan, rostade fÄgelrÀtter eller en mustig oxgryta. För den som vill hÄlla sig till regionala rÀtter Àr entrecÎte bordelaise eller en traditionell canard aux cÚpes (anka med stensopp) utmÀrkta val. Mogna hÄrdostar som Comté eller en lagrad Cantal matchar ocksÄ vinets fyllighet och struktur pÄ ett elegant sÀtt.
För bÀsta upplevelse rekommenderas att vinet serveras vid cirka 16-18°C. Det lönar sig att dekantera vinet en timme före servering, dÄ det kan öppna upp aromerna och de mer subtila tonerna fÄr utvecklas. Ett idealiskt vin för höstens och vinterns grytor eller till en stillsam kvÀll i gott sÀllskap.
Öka hanteringen av din vinkällare i Viner med Viniou!
Följ, organisera och upptäck dina Viner med lätthet.
Ladda ned Viniou och hantera din vinkällare på Viner som ett proffs!
All information you see here about the bottle Viner Saint-Émilion Grand Cru Château Haut-Fonrazade - 2007 can be added automatically for your own wines via vinhanteringsprogramvaran Viniou genom att enkelt ange namnet på ditt vin eller skanna dess etikett. Dra nytta av vårt verktyg för källarhantering för att skapa och organisera dina egna vinprofiler på nolltid.