Sambuca di Sicilia är en DOC-beteckning belägen i den livliga vinregionen Sicilien, Italien. Med sitt medelhavsklimat, med varma och torra somrar och milda vintrar, är detta område idealiskt för vinodling. De mineralrika jordarna, särskilt med kalksten och lera, tillför en unik komplexitet till vinerna.

Röda viner från Sambuca di Sicilia produceras främst med inhemska druvsorter som Nero d'Avola, och erbjuder aromer av svarta körsbär, milda kryddor och en balanserad tanninstruktur. Vita viner, ofta framställda från Grecanico och Grillo, är fräscha, fruktiga och har en fin mineralitet.

Denna beteckning drar nytta av en rik vintradition, samtidigt som moderna vinifikationstekniker införlivats för att bevara vinernas kvalitet och autenticitet. Vinkälvförvaltare kommer särskilt att uppskatta Sambuca di Sicilias viner för deras lagringspotential och förmåga att berika varje oenologisk samling.

Nyckelord: viner från Sicilien, Nero d'Avola, Grecanico, vinkällarförvaltning, mineralitet.

Viner från appellationen Sambuca di Sicilia - DOC

Mognad

Sicilien - Sambuca di Sicilia - 2021

Cellaro - Due Lune
Flaska (75 cl)
Kulmen

Sicilien - Sambuca di Sicilia - 2019

Luma - Grillo
Flaska (75 cl)
    Sida 1 av 1