| Förpackning | Flaska (75 cl) |
|---|---|
| Typ | Viner |
| Färg | Röd |
| Årgång | 2021 |
| Land | Italien |
| Beteckningstyp | DOC |
| Region | Piemonte |
| Beteckning | Barolo |
| Slott / Egendom | Luigi Oddero |
| Aktuell fas |
Mognad
|
De värden som visas här är uppskattningar från användare av Viniou-appen och utgör inget försäljningserbjudande.
| Flaska (75 cl) | |
| 2025 | 514,42 kr |
|---|
ââââ đ· ââââ
đ Eller UpptĂ€ck appen i detalj
Viniou â enklare hantering av din vinkĂ€llare
|
Ungdom
2021 - 2024
|
Mognad
2025 - 2028
|
Kulmen
2029 - 2038
|
Nedgång
2039 - 2050+
|
| Druvsort | Procentandel |
|---|---|
| Nebbiolo | 100 % |
Luigi Oddero Barolo DOC 2021 Àr ett utsökt exempel pÄ traditionellt hantverk frÄn Piemonte. Tillverkat pÄ 100% nebbiolo, denna ÄrgÄng bjuder pÄ all den struktur, komplexitet och elegans man förvÀntar sig av ett stort Barolo-vin. Druvorna kommer frÄn vinodlingar i hjÀrtat av Barolo, dÀr de skördas för hand och vinifieras enligt klassiska metoder med lÄng maceration och lagring pÄ stora ekfat. Detta ger ett vin med djupa tanniner, nyanserad frukt och subtil kryddighet. FÀrgen Àr klassiskt granatröd med tegelnyanser, doften erbjuder toner av ros, körsbÀr, viol, tjÀra och svamp. Smaken Àr drypande fyllig och vÀlbalanserad, med lÄng, elegant eftersmak.
Piemonte, dÀr Barolo föds, har ett unikt mikroklimat tack vare nÀrheten till Alperna och den bördiga Langhe-regionen. Jordarna Àr rika pÄ kalk och mÀrgel, vilket ger nebbiolo-druvan de förutsÀttningar som krÀvs för att utveckla sin typiska syra och aromrikedom. Historien om Barolo Àr lÄng och förknippad med adeln och den piemontesiska vintraditionen. OmrÄdet blev officiellt DOC 1966 och har sedan dess varit en av Italiens mest prestigefyllda och eftertraktade regioner för röda toppviner.
Barolo frÄn Luigi Oddero passar utmÀrkt till kraftiga rÀtter, gÀrna med lite fetma och umami för att möta vinets struktur och tanniner. Servera gÀrna till norditaliensk oxbringa, lÄngkokt vilt, klassisk risotto med tryffel eller grillade portabellosvampar. En traditionell rÀtt sÄsom brasato al Barolo, dvs oxkött lÄngkokt i barolovin, Àr ett perfekta val.
För bĂ€sta upplevelse bör vinet dekanteras 2-3 timmar innan servering. Serveras vid en temperatur av 17-18°C â dĂ„ öppnar sig nebbiolons rika och nyanserade doftpalett pĂ„ bĂ€sta vis. Luigi Oddero Barolo DOC 2021 har stor lagringspotential, men erbjuder redan nu en komplex och förfinad smakresa.
Öka hanteringen av din vinkällare i Viner med Viniou!
Följ, organisera och upptäck dina Viner med lätthet.
Ladda ned Viniou och hantera din vinkällare på Viner som ett proffs!
All information you see here about the bottle Viner Barolo Luigi Oddero - 2021 can be added automatically for your own wines via vinhanteringsprogramvaran Viniou genom att enkelt ange namnet på ditt vin eller skanna dess etikett. Dra nytta av vårt verktyg för källarhantering för att skapa och organisera dina egna vinprofiler på nolltid.