| Förpackning | Flaska (75 cl) |
|---|---|
| Typ | Viner |
| Färg | Röd |
| Årgång | Icke årgångsbetecknad |
| Land | Italien |
| Beteckningstyp | DOC |
| Region | Piemonte |
| Beteckning | Barolo |
| Slott / Egendom | Vassolino |
De värden som visas här är uppskattningar från användare av Viniou-appen och utgör inget försäljningserbjudande.
| Flaska (75 cl) | |
| 2025 | 351,98 kr |
|---|
| Druvsort | Procentandel |
|---|---|
| Nebbiolo | 100 % |
ââââ đ· ââââ
đ Eller UpptĂ€ck appen i detalj
Viniou â enklare hantering av din vinkĂ€llare
Barolo frĂ„n Vassolino Ă€r ett klassiskt rött vin frĂ„n det prestigefyllda Piemonte-omrĂ„det i norra Italien, kĂ€nt som âKungarnas vin och vinernas kungâ. Detta vin, Ă€ven om det inte Ă€r millesimato (Ă„rgĂ„ngslöst), Ă€r tillverkat frĂ„n Nebbiolo-druvan, kĂ€nd för sitt djupa uttryck och komplexitet. Med Nebbiolo fĂ„r vinet en kraftfull struktur, tydliga tanniner och en mĂ„ngfacetterad aromprofil med toner av körsbĂ€r, rosor, tjĂ€ra och ibland subtila inslag av lakrits och torkade örter. Vinifikationen för Barolo innebĂ€r ofta lĂ„ng skalkontakt och lagring pĂ„ fat, vilket ger ytterligare komplexitet och mogen karaktĂ€r, Ă€ven i ett icke-Ă„rgĂ„ngsvin.
Piemonte-regionen har en mĂ„nghundraĂ„rig vintradition och Ă€r berömd för sina dimmiga, böljande kullar, vilka ofta ger Nebbiolo-druvan ypperliga förutsĂ€ttningar. Klimatet Ă€r kontinentalt, med varma somrar, kalla vintrar och ofta dimma som sveper över de kalk- och lerhaltiga jordarna â vilket bidrar till Nebbiolons lĂ„ngsamma mognad och intensiva doftregister. OmrĂ„det kring Barolo-distriktet har lĂ€nge varit ett epicenter för kvalitetsviner i Italien, nĂ„got som sĂ€rskilt mĂ€rks bĂ„de pĂ„ vinets rykte och dess hantverksskicklighet.
Barolo passar utmĂ€rkt till smakrika och rustika rĂ€tter, dĂ€r regionens egna specialiteter sĂ„som brasato al Barolo (lĂ„ngkokt nötkött i vin), tryffelpasta, lammraguÌ eller svamprisotto Ă€r utmĂ€rkta val. Ăven kraftigare ostar, som lagrad Parmigiano Reggiano eller Taleggio, lyfter vinet ytterligare.
För bÀsta upplevelse rekommenderas att servera Barolo mellan 16 och 18°C. LÄt gÀrna flaskan luftas en timme före servering för att nyansera och mjuka upp tanninerna. Vinet har stor lagringspotential, sÄ om du vill uppleva utvecklade aromer kan det med fördel sparas nÄgra Är till i kÀllaren.
Optimera hanteringen av din Viner-källare med Viniou!
Följ, organisera och upptäck dina Viner enkelt.
Ladda ner Viniou nu och förvandla hanteringen av din vinkällare i Viner till en smidig och intuitiv upplevelse!
All informationen du ser här om flaskan Viner Barolo Vassolino kan läggas till automatiskt för dina egna Viner via. appen Viniou genom att helt enkelt ange namnet på ditt Viner eller skanna dess etikett. Dra nytta av vårt verktyg för vinkällarhantering för att skapa och organisera dina personliga Viner-kort på nolltid.