| Förpackning | Flaska (75 cl) |
|---|---|
| Typ | Viner |
| Färg | Röd |
| Årgång | 2000 |
| Land | Italien |
| Beteckningstyp | DOC |
| Region | Piemonte |
| Beteckning | Barolo |
| Slott / Egendom | Serralunga Alba |
| Aktuell fas |
Nedgång
|
De värden som visas här är uppskattningar från användare av Viniou-appen och utgör inget försäljningserbjudande.
| Flaska (75 cl) | |
| 2025 | 2 436,75 kr |
|---|
ââââ đ· ââââ
đ Eller UpptĂ€ck appen i detalj
Viniou â enklare hantering av din vinkĂ€llare
|
Ungdom
2000 - 2004
|
Mognad
2005 - 2011
|
Kulmen
2012 - 2024
|
Nedgång
2025 - 2034+
|
| Druvsort | Procentandel |
|---|---|
| Nebbiolo | 100 % |
Barolo frĂ„n Serralunga dâAlba, Ă„rgĂ„ng 2000, Ă€r ett magnifikt exempel pĂ„ den klassiska nebbiolodruvan frĂ„n det prestigefyllda Barolo DOCG-omrĂ„det i Piemonte, Italien. Ă
rgĂ„ngen 2000 utmĂ€rker sig genom gynnsamma vĂ€derförhĂ„llanden, vilket gav viner rika pĂ„ bĂ„de struktur och elegans. Nebbiolo bjuder pĂ„ en intensitet i bĂ„de fĂ€rg och arom, med toner av rosor, viol, tjĂ€ra och mogna körsbĂ€r. Vinet har tillbringat flera Ă„r i stora ekfat, nĂ„got som bidrar med djup och komplexitet samt silkiga tanniner. Serralunga dâAlba Ă€r kĂ€nd för sina robusta Barolos som kombinerar kraft och finess, och som lagras vĂ€l.
Piemonte Ă€r en av Italiens mest anrika vinregioner, belĂ€gen i nordvĂ€stra delen av landet, dĂ€r Apenninerna möter Alperna. JordmĂ„nen Ă€r frĂ€mst kalkhaltig lera med inslag av sand och mĂ€rgel, vilket skapar perfekta förhĂ„llanden för nebbiolo. Klimatet Ă€r kontinentalt med kalla vintrar och varma somrar, men dimmiga höstmorgnar ger nebbiolodruvan sin unika karaktĂ€r. Regionen har ett lĂ„ngt arv av vinproduktion och Barolo benĂ€mns ofta som âkungen av italienska vinerâ tack vare sin storhet och lagringspotential.
Barolo Àr ett utprÀglat matvin och passar bÀst med kraftiga köttrÀtter. Klassiska piemontesiska rÀtter som brasato al Barolo (oxkött brÀserat i Barolovin) eller tajarinpasta med svamp och tryffel Àr utsökta kombinationer. LÄngkokt nöt eller vilt med svampsÄs, eller hÄrdlagrade ostar som Parmigiano Reggiano och Pecorino, lyfter vinets karaktÀr.
För att uppleva vinets fulla arompalett rekommenderas att dekantera vinet i minst en timme före servering. Den ideala serveringstemperaturen Àr 17-19°C. PÄ sÄ vis kommer vinets rikedom och komplexitet till sin rÀtt, sÀrskilt efter över tvÄ decenniers lagring.
Optimera hanteringen av din Viner-källare med Viniou!
Följ, organisera och upptäck dina Viner enkelt.
Ladda ner Viniou nu och förvandla hanteringen av din vinkällare i Viner till en smidig och intuitiv upplevelse!
All informationen du ser här om flaskan Viner Barolo Serralunga Alba - 2000 kan läggas till automatiskt för dina egna Viner via. appen Viniou genom att helt enkelt ange namnet på ditt Viner eller skanna dess etikett. Dra nytta av vårt verktyg för vinkällarhantering för att skapa och organisera dina personliga Viner-kort på nolltid.