| Förpackning | Flaska (75 cl) |
|---|---|
| Typ | Viner |
| Färg | Röd |
| Årgång | 2018 |
| Land | Italien |
| Beteckningstyp | DOC |
| Region | Piemonte |
| Beteckning | Barolo |
| Slott / Egendom | Cantina Luigi Pira |
| Cuvée | Marenca |
| Aktuell fas |
Mognad
|
De värden som visas här är uppskattningar från användare av Viniou-appen och utgör inget försäljningserbjudande.
| Flaska (75 cl) | |
| 2025 | 920,55 kr |
|---|
ââââ đ· ââââ
đ Eller UpptĂ€ck appen i detalj
Viniou â enklare hantering av din vinkĂ€llare
|
Ungdom
2018 - 2022
|
Mognad
2023 - 2027
|
Kulmen
2028 - 2037
|
Nedgång
2038 - 2047+
|
| Druvsort | Procentandel |
|---|---|
| Nebbiolo | 100 % |
Cantina Luigi Pira Barolo DOC CuvĂ©e Marenca 2018 Ă€r ett utmĂ€rkt exempel pĂ„ det hantverk som PiĂ©monts frĂ€msta vinmakare kan uppvisa. Vinet Ă€r gjort uteslutande pĂ„ Nebbiolo, den adliga och komplexa druvsort som odlas pĂ„ de böljande sluttningarna kring byn Serralunga dâAlba. Ă
rgÄng 2018 kÀnnetecknas av sin elegans och balans, dÀr frukten har fÄtt mogna lÄngsamt tack vare gynnsamma vÀderförhÄllanden. Vinet har fÄtt jÀsa och lagras sedan flera Är pÄ slavonska ekfat, vilket ger struktur och eleganta ektoner utan att dominera druvans uttryck. Cuvée Marenca utmÀrker sig ofta för en kraftfull kropp, djup fÀrg och intensiva, raffinerade aromer av ros, viol, torkade körsbÀr, tjÀra och subtila kryddor.
Barolo har en lĂ„ng historia och betraktas ofta som "kungarnas vin och vinernas kung". PiĂ©mont ligger i nordvĂ€stra Italien, och regionens unika kombination av marint kalkrikt jordmĂ„n och svalt, dimmigt klimat skapar exceptionella förutsĂ€ttningar för Nebbiolo. Klimatet bidrar till lĂ„ngsam mognad, vilket ger druvorna komplexitet, syra och tanninstruktur. Serralunga dâAlba Ă€r kĂ€nd för sina terroir-uttryck med robusthet och lĂ„ngt liv.
Eftersom detta Ă€r ett kraftfullt, stramt och nyanserat rödvin kommer det allra bĂ€st till sin rĂ€tt i sĂ€llskap med smakrika rĂ€tter som lĂ„ngkokt oxkind, viltstek, eller klassiska piemonteiska rĂ€tter som brasato al Barolo eller tajarin med tryffel. Ăven lagrade hĂ„rdostar som Castelmagno eller Parmesan lyfter vinets elegans och struktur.
Dekantering rekommenderas minimum en timme före servering för att vinet ska fĂ„ öppna upp sina komplexa aromer. Optimal serveringstemperatur ligger mellan 17 och 19°C för att Nebbiolons doft- och smakspektrum ska komma till sin rĂ€tt. Vinet har dessutom utmĂ€rkt lagringspotential â det kan med fördel glömmas bort i kĂ€llaren i ytterligare tio Ă„r för att nĂ„ sin fulla komplexitet och harmoni.
Optimera hanteringen av din Viner-källare med Viniou!
Följ, organisera och upptäck dina Viner enkelt.
Ladda ner Viniou nu och förvandla hanteringen av din vinkällare i Viner till en smidig och intuitiv upplevelse!
All informationen du ser här om flaskan Viner Barolo Cantina Luigi Pira - Marenca - 2018 kan läggas till automatiskt för dina egna Viner via. appen Viniou genom att helt enkelt ange namnet på ditt Viner eller skanna dess etikett. Dra nytta av vårt verktyg för vinkällarhantering för att skapa och organisera dina personliga Viner-kort på nolltid.