| Förpackning | Flaska (75 cl) |
|---|---|
| Typ | Viner |
| Färg | Röd |
| Årgång | 2019 |
| Land | Italien |
| Beteckningstyp | DOC |
| Region | Piemonte |
| Beteckning | Barolo |
| Slott / Egendom | Giacosa Fratelli |
| Cuvée | Bussia |
| Aktuell fas |
Mognad
|
De värden som visas här är uppskattningar från användare av Viniou-appen och utgör inget försäljningserbjudande.
| Flaska (75 cl) | |
| 2025 | 595,65 kr |
|---|
ââââ đ· ââââ
đ Eller UpptĂ€ck appen i detalj
Viniou â enklare hantering av din vinkĂ€llare
|
Ungdom
2019 - 2023
|
Mognad
2024 - 2029
|
Kulmen
2030 - 2043
|
Nedgång
2044 - 2058+
|
| Druvsort | Procentandel |
|---|---|
| Nebbiolo | 100 % |
Barolo CuvĂ©e Bussia 2019 frĂ„n Giacosa Fratelli Ă€r ett vin tillverkat av Nebbiolo, den Ă€dla druvan som stĂ„r bakom nĂ„gra av Italiens mest hyllade röda viner. Ă
rgÄngen 2019 kÀnnetecknas av en fin balans mellan frukt och struktur, dÀr mogna tanniner och livlig syra ger vinet mycket god lagringspotential. VingÄrden Bussia Àr en av de mest ansedda cru-lÀgen inom Barolo-zonen, kÀnd för att leverera djupa och komplexa viner med ett elegant uttryck. Vinmakningen prÀglas av lÄng skalkontakt och noggrant fatlagring, vilket bidrar med lager av kryddighet, mogen körsbÀrsfrukt, rosor och subtila toner av tjÀra och lakrits.
BaroloomrĂ„det ligger i hjĂ€rtat av Piemonte, i nordvĂ€stra Italien, dĂ€r de böljande kullarna och det kontinentala klimatet med stor skillnad mellan dag- och nattemperatur bidrar till en lĂ„ngsam, aromatisk mognad av Nebbiolo. Jorden i Bussia utmĂ€rks av kalkrika mĂ€rgeljordar som förhöjer vinets struktur och elegans. Regionen har lĂ„ng tradition av vinodling och Barolo har kallats âkungarnas vin och vinernas kung" tack vare dess rykte och historia.
Till en klassisk Barolo som denna rekommenderas smakrika rĂ€tter som matchar vinets kraft och komplexitet. Prova den tillsammans med pĂ€lsvilt som hjort eller rĂ„djur i mustig rödvinssĂ„s, tryffelrisotto â gĂ€rna med vit tryffel frĂ„n Alba â eller lĂ„ngkokt ossobuco. Ăven piemontesiska rĂ€tter som brasato al Barolo (köttgryta kokt i Barolovin) Ă€r utmĂ€rkta sĂ€llskap.
Vid servering bör vinet dekanteras minst en timme för att öppna upp aromerna. Den ideala serveringstemperaturen Àr 18°C, vilket balanserar taninstrukturen och lÄter doftspektrat komma till sin fulla rÀtt. Vinet har stort lagringspotential, men kan redan nu avnjutas tillsammans med rÀtt mat och sÀllskap för en minnesvÀrd upplevelse.
Öka hanteringen av din vinkällare i Viner med Viniou!
Följ, organisera och upptäck dina Viner med lätthet.
Ladda ned Viniou och hantera din vinkällare på Viner som ett proffs!
All information you see here about the bottle Viner Barolo Giacosa Fratelli - Bussia - 2019 can be added automatically for your own wines via vinhanteringsprogramvaran Viniou genom att enkelt ange namnet på ditt vin eller skanna dess etikett. Dra nytta av vårt verktyg för källarhantering för att skapa och organisera dina egna vinprofiler på nolltid.