| Förpackning | Flaska (75 cl) |
|---|---|
| Typ | Viner |
| Färg | Röd |
| Årgång | 2019 |
| Land | Italien |
| Beteckningstyp | DOC |
| Region | Piemonte |
| Beteckning | Barolo |
| Slott / Egendom | Giacomo Grimaldi |
| Aktuell fas |
Mognad
|
De värden som visas här är uppskattningar från användare av Viniou-appen och utgör inget försäljningserbjudande.
| Flaska (75 cl) | |
| 2025 | 487,35 kr |
|---|
ââââ đ· ââââ
đ Eller UpptĂ€ck appen i detalj
Viniou â enklare hantering av din vinkĂ€llare
|
Ungdom
2019 - 2022
|
Mognad
2023 - 2027
|
Kulmen
2028 - 2038
|
Nedgång
2039 - 2048+
|
| Druvsort | Procentandel |
|---|---|
| Nebbiolo | 100 % |
Giacomo Grimaldi Barolo DOC 2019 Ă€r ett elegant rödvin frĂ„n Piemonte och tillhör Italiens mest prestigefyllda ursprung, producerat uteslutande pĂ„ druvan Nebbiolo. Ă
rgÄngen 2019 kÀnnetecknas av ett klassiskt vÀderlÀge, vilket gav utmÀrkta förutsÀttningar för en balanserad mognad av druvorna. Vinet har jÀsts traditionellt och ofta lagrats pÄ stora ekfat under minst 18 mÄnader, vilket typiskt för Barolo utvecklar djupt komplexa aromer med inslag av rosor, körsbÀr, lakrits och subtila toner av tjÀra och tobak. Tanninerna Àr markerade men eleganta, och syran bÀr upp den rika fruktigheten pÄ ett balanserat sÀtt.
Barolo kommer frĂ„n hjĂ€rtat av Langhe i provinsen Cuneo i norra Italien, dĂ€r ett kalk- och lerbrunaktigt jordmĂ„n, tillsammans med ett svalt klimat och lĂ„ng vĂ€xtsĂ€song, gynnar utvecklingen av Nebbiolodruvans komplexitet och struktur. Regionen har en lĂ„ng vintradition och Ă€r UNESCO-klassad för sina böljande kullar tĂ€ckta av vingĂ„rdar. Klimatvariationer under Ă„ret â med svala nĂ€tter och varma dagar â bidrar till den signifikativa frĂ€schören i vinerna, medan de olika byarnas mikroklimat prĂ€glas i varje vingĂ„rdslĂ€ge.
Till en klassisk Barolo som denna passar helst kraftfulla och smaksrika rÀtter. Den lyfter rÀtter som lÄngkokt oxkind, vilt eller tryffelpasta, men fungerar Àven till grillad entrecÎte med en krÀmig svampsÄs. Klassiska lokala matrÀtter som brasato al Barolo (brÀserat nötkött med vin) eller tajarin med smör och vit tryffel blir en smakresa i sig tillsammans med vinet.
Barolo 2019 av Giacomo Grimaldi bör serveras vid 16-18°C efter minst en timmes dekantering för att lÄta vinets aromer öppna sig helt och tanninerna mjukna. Det utvecklas dessutom vackert vid lagring i kÀllaren, sÄ vill du ha en Àn mer rund och komplex upplevelse kan det med fördel sparas flera Är framöver. Njut av detta vin vid en stillsam middag med god mat och sÀllskap, dÀr det fÄr ta plats och uppmÀrksamhet.
Öka hanteringen av din vinkällare i Viner med Viniou!
Följ, organisera och upptäck dina Viner med lätthet.
Ladda ned Viniou och hantera din vinkällare på Viner som ett proffs!
All information you see here about the bottle Viner Barolo Giacomo Grimaldi - 2019 can be added automatically for your own wines via vinhanteringsprogramvaran Viniou genom att enkelt ange namnet på ditt vin eller skanna dess etikett. Dra nytta av vårt verktyg för källarhantering för att skapa och organisera dina egna vinprofiler på nolltid.