| Förpackning | Flaska (75 cl) |
|---|---|
| Typ | Viner |
| Färg | Röd |
| Årgång | 2020 |
| Land | Italien |
| Beteckningstyp | DOC |
| Region | Piemonte |
| Beteckning | Barolo |
| Slott / Egendom | Walter Viberti |
| Cuvée | Capalot Santamaria |
| Aktuell fas |
Mognad
|
De värden som visas här är uppskattningar från användare av Viniou-appen och utgör inget försäljningserbjudande.
| Flaska (75 cl) | |
| 2025 | 584,82 kr |
|---|
ââââ đ· ââââ
đ Eller UpptĂ€ck appen i detalj
Viniou â enklare hantering av din vinkĂ€llare
|
Ungdom
2020 - 2023
|
Mognad
2024 - 2029
|
Kulmen
2030 - 2044
|
Nedgång
2045 - 2059+
|
| Druvsort | Procentandel |
|---|---|
| Nebbiolo | 100 % |
Walter Viberti Barolo DOC CuvĂ©e Capalot Santamaria 2020 Ă€r ett utsökt exempel pĂ„ ett klassiskt italienskt rödvin frĂ„n Piemonte. Vinet Ă€r gjort pĂ„ 100% Nebbiolo, en druva kĂ€nd för sin kraft, elegans och förmĂ„ga att Ă„ldras vackert. Ă
rgÄng 2020 bjuder pÄ finess, balans och en strukturerad men ÀndÄ förhÄllandevis tillgÀnglig stil frÄn ett Är med utmÀrkta odlingsförhÄllanden. Terroiret i Capalot och Santamaria-le lÀgen, nÀra staden La Morra, erbjuder kalkrika och leriga jordar som ger eleganta och aromatiska viner med distinkt tanninstruktur. Vinifieringen sker traditionellt med lÄng skalkontakt och lagring frÀmst pÄ stora fat, vilket utvecklar komplexitet och tanninernas mognad utan att eken tar över.
Piemonte Ă€r kĂ€nt för sitt kontinentala klimat med varma somrar och kyliga höstar vilket ger lĂ„ngsam och jĂ€mn mognad av Nebbiolo-druvan. Regionen har lĂ„ng vinmakartradition och Barolo kallas ofta âkungarnas vin, vinernas kungâ tack vare sin tyngd, intensitet och förmĂ„ga att spegla ursprung och Ă„rgĂ„ng. JordmĂ„nen kring La Morra bidrar med mjukare tanniner i jĂ€mförelse med andra delar av Barolo, vilket gör vinerna nĂ„got tidigare tillgĂ€ngliga och lockande i yngre Ă„r.
Detta vin förtjÀnar matrÀtter med kraft och komplexitet. En klassisk tryffelrisotto frÄn regionen, ragu pÄ vilt eller en helstekt kalvstek med svamp Àr utmÀrkta val. Ostar frÄn omrÄdet som Castelmagno eller lagrad Taleggio harmonierar ocksÄ vÀl. Om du vill lyfta bÄde vin och mat, servera gÀrna med piemontesiska rÀtter som brasato al Barolo, vilket anvÀnder samma vin i lÄngkoket.
För bĂ€sta upplevelse rekommenderas att servera vinet vid cirka 17-18°C. Ăppna flaskan nĂ„gon timme i förvĂ€g eller dekantera, sĂ€rskilt om vinet Ă€r ungt, sĂ„ att de komplexa aromerna och tanninerna harmoniserar och bjuder upp till en rik, nyanserad smakupplevelse.
Optimera hanteringen av din Viner-källare med Viniou!
Följ, organisera och upptäck dina Viner enkelt.
Ladda ner Viniou nu och förvandla hanteringen av din vinkällare i Viner till en smidig och intuitiv upplevelse!
All informationen du ser här om flaskan Viner Barolo Walter Viberti - Capalot Santamaria - 2020 kan läggas till automatiskt för dina egna Viner via. appen Viniou genom att helt enkelt ange namnet på ditt Viner eller skanna dess etikett. Dra nytta av vårt verktyg för vinkällarhantering för att skapa och organisera dina personliga Viner-kort på nolltid.