| Förpackning | Flaska (75 cl) |
|---|---|
| Typ | Viner |
| Färg | Röd |
| Årgång | 2023 |
| Land | Italien |
| Beteckningstyp | DOC |
| Region | Piemonte |
| Beteckning | Barbera d'Alba |
| Slott / Egendom | G. Mascarello |
| Cuvée | Scudetto |
| Aktuell fas |
Ungdom
|
De värden som visas här är uppskattningar från användare av Viniou-appen och utgör inget försäljningserbjudande.
| Flaska (75 cl) | |
| 2025 | 411,54 kr |
|---|
ââââ đ· ââââ
đ Eller UpptĂ€ck appen i detalj
Viniou â enklare hantering av din vinkĂ€llare
|
Ungdom
2024 - 2025
|
Mognad
2026 - 2029
|
Kulmen
2030 - 2033
|
Nedgång
2034 - 2037+
|
| Druvsort | Procentandel |
|---|---|
| Barbera | 100 % |
G. Mascarellos Barbera dâAlba DOC CuvĂ©e Scudetto 2023 Ă€r ett utmĂ€rkt exempel pĂ„ den moderna Barbera-traditionen frĂ„n Piemonte. Vinet Ă€r gjort pĂ„ den inhemska druvan Barbera och representerar Ă„rgĂ„ngen 2023, dĂ„ vĂ€xtsĂ€songen prĂ€glades av fruktdriven intensitet och fina syror. Barbera Ă€r kĂ€nd för sin frĂ€scha syra, generösa frukt och relativt mjuka tanniner, nĂ„got som tydligt avspeglas i denna cuvĂ©e. Mascarello lĂ€gger stor vikt vid noggrann vinifiering: druvorna skördas för hand och jĂ€ses traditionellt i stĂ„ltank, ibland med kortare lagring pĂ„ Ă€ldre ekfat, vilket hjĂ€lper till att bevara druvans klassiska friskhet och vibranta karaktĂ€r.
Piemonte Ă€r ett av Italiens mest respekterade vinomrĂ„den, belĂ€get i nordvĂ€stra delen av landet vid Alpernas fot. Klimatet Ă€r inlandspreget, med varma somrar och svala nĂ€tter, vilket gynnar druvornas optimal mognad och utveckling av aromkomplexitet. JordmĂ„nen varierar mellan kalkrika lerjordar och sand, sĂ€rskilt kring Alba, vilket ger viner med bĂ„de struktur och elegans. Piemonte har en lĂ„ng vinhistoria och Barbera har varit en av de mest odlade druvorna sedan 1800-talet. Barbera dâAlba-appellationen erbjuder Barbera av högsta kvalitet, ofta med inslag av körsbĂ€r, plommon och subtila kryddor.
Till denna Barbera rekommenderas klassiska rĂ€tter frĂ„n det piemontesiska köket som agnolotti (fĂ€rsk pasta med köttfyllning) eller brasato al Barbera (nötkött brĂ€serat i samma vin). Ăven svamprisotto eller pizza med tryffel Ă€r ypperliga val. Vinet gör sig dessutom utmĂ€rkt till lĂ€ttlagade italienska charkuterier och lagrad hĂ„rdost sĂ„som Parmigiano Reggiano.
Servera gÀrna vinet nÄgot svalt, mellan 16 och 18°C, för att understryka friskheten och fruktigheten i Barbera-druvan. Dekantera gÀrna en timme före servering för att lÄta vinets aromer blomma ut fullt ut. Vinet kan lagras ett par Är men kommer till sin rÀtt Àven ungt, dÄ dess vitalitet och fruktighet Àr som mest uttrycksfull.
Öka hanteringen av din vinkällare i Viner med Viniou!
Följ, organisera och upptäck dina Viner med lätthet.
Ladda ned Viniou och hantera din vinkällare på Viner som ett proffs!
All information you see here about the bottle Viner Barbera d'Alba G. Mascarello - Scudetto - 2023 can be added automatically for your own wines via vinhanteringsprogramvaran Viniou genom att enkelt ange namnet på ditt vin eller skanna dess etikett. Dra nytta av vårt verktyg för källarhantering för att skapa och organisera dina egna vinprofiler på nolltid.