| Förpackning | Flaska (75 cl) |
|---|---|
| Typ | Viner |
| Färg | Röd |
| Årgång | 2018 |
| Land | Italien |
| Beteckningstyp | DOC |
| Region | Sardinien |
| Beteckning | Carignano del Sulcis |
| Slott / Egendom | Santadi |
| Cuvée | Terre Brune |
| Aktuell fas |
Mognad
|
De värden som visas här är uppskattningar från användare av Viniou-appen och utgör inget försäljningserbjudande.
| Flaska (75 cl) | |
| 2025 | 530,67 kr |
|---|
ââââ đ· ââââ
đ Eller UpptĂ€ck appen i detalj
Viniou â enklare hantering av din vinkĂ€llare
|
Ungdom
2019 - 2021
|
Mognad
2022 - 2025
|
Kulmen
2026 - 2031
|
Nedgång
2032 - 2037+
|
| Druvsort | Procentandel |
|---|---|
| Carignano | 100 % |
Santadi Terre Brune 2018 Àr en rödvin cuvée frÄn appellationen Carignano del Sulcis DOC, belÀgen pÄ Sardinien. Vinet Àr framstÀllt huvudsakligen av druvan Carignano (Carignan), i kombination med mindre andelar lokala druvsorter vilket ger djup och komplexitet. JordmÄnen i Sulcis prÀglas av sandblandad kalksten och inslag av lerjord, vilket kombinerat med druvans robusta karaktÀr ger ett vin med kraftfull struktur och eleganta tanniner. Vinmakningen hos Cantina Santadi innefattar lÄng maceration och lagring pÄ franska barriques, vilket resulterar i ett vin med balanserad fatkaraktÀr, mogen frukt och en antydan av lakrits och kryddor.
Sardinien, som Àr en av Italiens mest sÀrprÀglade vindistrikt, kÀnnetecknas av sitt torra och soliga Medelhavsklimat. De varma dagarna och svala nÀtterna frÀmjar optimal mognad och utveckling av aromerna i druvorna. Det blÄ havet och coastal brisen bidrar till att bevara syran, vilket ger viner med liv och förmÄga att mogna vÀl. Regionen har odlat vin i över tvÄ tusen Är och Carignano Àr en av dess Àldsta och mest uppskattade druvor, sÀrskilt i Sulcis dÀr sticklingsfria, mycket gamla vinstockar fortfarande ger smÄ men uttrycksfulla skördar.
Terre Brune kommer till sin rĂ€tt tillsammans med smakrika köttrĂ€tter. Typiskt för Sardinien Ă€r lammrĂ€tter, som till exempel "agnello alla sarda" (lamm med örter), vildsvinsgryta eller grillade nötkött. Ăven hĂ„rdostar sĂ„som Pecorino Sardo och rĂ€tter med svamp och grillade grönsaker passar utmĂ€rkt till vinets intensitet och komplexitet.
För bÀsta upplevelse rekommenderas att servera vinet vid 16-18°C. Dekantera gÀrna vinet en timme innan servering för att lÄta aromerna utvecklas fullt ut. Terre Brune 2018 har potential att lagras ytterligare, men erbjuder redan nu ett generöst och harmoniskt uttryck av Sardiniens unika terroir.
Optimera hanteringen av din Viner-källare med Viniou!
Följ, organisera och upptäck dina Viner enkelt.
Ladda ner Viniou nu och förvandla hanteringen av din vinkällare i Viner till en smidig och intuitiv upplevelse!
All informationen du ser här om flaskan Viner Carignano del Sulcis Santadi - Terre Brune - 2018 kan läggas till automatiskt för dina egna Viner via. appen Viniou genom att helt enkelt ange namnet på ditt Viner eller skanna dess etikett. Dra nytta av vårt verktyg för vinkällarhantering för att skapa och organisera dina personliga Viner-kort på nolltid.