| Förpackning | Flaska (75 cl) |
|---|---|
| Typ | Viner |
| Färg | Röd |
| Årgång | 1997 |
| Land | Italien |
| Beteckningstyp | DOC |
| Region | Sicilien |
| Beteckning | Marsala |
| Slott / Egendom | Cantine Florio |
| Cuvée | Vecchio Florio |
| Aktuell fas |
Kulmen
|
De värden som visas här är uppskattningar från användare av Viniou-appen och utgör inget försäljningserbjudande.
| Flaska (75 cl) | |
| 2025 | 411,54 kr |
|---|
ââââ đ· ââââ
đ Eller UpptĂ€ck appen i detalj
Viniou â enklare hantering av din vinkĂ€llare
|
Ungdom
1997 - 1999
|
Mognad
2000 - 2006
|
Kulmen
2007 - 2031
|
Nedgång
2032 - 2056+
|
| Druvsort | Procentandel |
|---|---|
| Nero d'Avola | 50 % |
| Perricone | 50 % |
Cantine Florio Marsala DOC Cuvée Vecchio Florio 1997 Àr en fascinerande representant för de torra röda vinerna frÄn Sicilien, nÀrmare bestÀmt frÄn det legendariska Marsala-omrÄdet. Vinet Àr framstÀllt huvudsakligen av de klassiska druvsorterna Grillo, Catarratto och Inzolia, men i denna cuvée har Cantine Florio förÀdlat sin ÄrgÄng 1997 till en nyansrik och komplex skapelse. Den lÄngsamma oxiderande lagringen pÄ ekfat under mÄnga Är har utvecklat vinets djupa mahognyton, nyanser av torkad frukt, röda bÀr, tobak och nötter, samt en elegant, distinkt syra och tydlig sÀlta.
Marsala har sitt unika ursprung i vĂ€stra Sicilien, dĂ€r det varma medelhavsklimatet med sina lĂ„nga, soliga somrar och milda vintrar skapar druvor med mycket koncentration och arom. JordmĂ„nen Ă€r karaktĂ€ristiskt kalkhaltig och sandrik, vilket bidrar till friskhet och mineralitet. Marsalavinets historia Ă€r rik â ursprungligen skapades det som ett förstĂ€rkt vin för att kunna skeppas lĂ€ngre strĂ€ckor, framför allt till England under slutet av 1700-talet. Idag stĂ„r Marsala för kunnande, tradition och unik smakprofil.
För att bÀst lyfta fram Marsala Vecchio Florios nyanser rekommenderas smakrika och kraftfulla matrÀtter. Klassiska sicilianska rÀtter som caponata, auberginer i tomatsÄs, kalv med tonfisksÄs (vitello tonnato), lagrade ostar som pecorino, samt charkuterier med nötiga toner passar utmÀrkt. Vinet gifter sig Àven med rÀtter dÀr svamp, tryffel eller torkad frukt har huvudrollen.
Servera vinet nÄgot svalt, vid 14-16°C, för att elegant balansera syran och för att de komplexa aromerna ska komma till sin rÀtt. Dekantera vinet cirka en timme före servering för att maximera doft- och smakupplevelsen. Njut av en marsala som bÀr Siciliens hela historia i varje klunk.
Öka hanteringen av din vinkällare i Viner med Viniou!
Följ, organisera och upptäck dina Viner med lätthet.
Ladda ned Viniou och hantera din vinkällare på Viner som ett proffs!
All information you see here about the bottle Viner Marsala Cantine Florio - Vecchio Florio - 1997 can be added automatically for your own wines via vinhanteringsprogramvaran Viniou genom att enkelt ange namnet på ditt vin eller skanna dess etikett. Dra nytta av vårt verktyg för källarhantering för att skapa och organisera dina egna vinprofiler på nolltid.