| Förpackning | Flaska (75 cl) |
|---|---|
| Typ | Viner |
| Färg | Röd |
| Årgång | 2023 |
| Land | Italien |
| Beteckningstyp | DOC |
| Region | Sicilien |
| Beteckning | Ospecificerad |
| Slott / Egendom | Gibellina |
| Cuvée | U Passimiento Nero d'Avola Frappato |
| Aktuell fas |
Mognad
|
De värden som visas här är uppskattningar från användare av Viniou-appen och utgör inget försäljningserbjudande.
| Flaska (75 cl) | |
| 2025 | 107,22 kr |
|---|
ââââ đ· ââââ
đ Eller UpptĂ€ck appen i detalj
Viniou â enklare hantering av din vinkĂ€llare
|
Ungdom
2024 - 2024
|
Mognad
2025 - 2026
|
Kulmen
2027 - 2029
|
Nedgång
2030 - 2032+
|
| Druvsort | Procentandel |
|---|---|
| Nero d'Avola | 60 % |
| Frappato | 40 % |
Gibellina U Passimiento 2023 Ă€r en charmerande rödvinscuvĂ©e frĂ„n Sicilien, skapad av de lokala druvsorterna Nero d'Avola och Frappato. Nero d'Avola ger vinet dess struktur, mörka frukttoner och fyllighet, medan Frappato bidrar med aromatisk friskhet, saftighet och lĂ€tta blommiga inslag. Vinet Ă€r tillverkat enligt metoden "appassimento light", vilket innebĂ€r att en del av druvorna torkas lĂ€tt innan pressning, för att koncentrera smakerna och ge en behaglig sötma och rondör i avslutningen. Ă
rgÄngen 2023 understryker fruktigheten, med toner av mogna körsbÀr, björnbÀr, örter och en antydan av choklad.
Sicilien, ön som Àr Italiens vinparadis, kÀnnetecknas av sitt varma, soliga klimat och vulkaniska jordar. Vinet frÄn regionen fÄr ofta en unik mineralitet tack vare jordmÄnen, sÀrskilt kring Etna, Àven om Gibellina ligger lÀngre vÀsterut, i Belice-dalen. Det varma klimatet gynnar de traditionella blÄ druvorna, samtidigt som svala havsvindar bidrar till att behÄlla frÀschören i vinerna. Vinodling pÄ Sicilien har urgamla rötter, frÄn grekerna till dagens innovativa producenter, vilket syns i kvaliteten och mÄngfalden hos fÄngade viner.
Den mustiga och aromatiska stilen hos U Passimiento gör att vinet passar utmÀrkt till grillade lammkotletter, sicilianska specialiteter sÄsom caponata och pasta alla Norma, eller till en rustik osso buco. OstÀlskare kan testa vinet med medellagrade, inte alltför salta fÄrostar som pecorino siciliano, eller till mustiga charkuterier. Det syrliga mötet mellan frukt och örter i maten förstÀrker vinets personlighet.
Du serverar bÀst U Passimiento vid 16-18°C, gÀrna efter en lÀtt dekantering för att lufta fram de aromatiska nyanserna. Vinet njuts bÄde ungt för sin charmiga frÀschör och efter ett par Ärs lagring för djupare komplexitet.
Öka hanteringen av din vinkällare i Viner med Viniou!
Följ, organisera och upptäck dina Viner med lätthet.
Ladda ned Viniou och hantera din vinkällare på Viner som ett proffs!
All information you see here about the bottle Viner Ospecificerad Gibellina - U Passimiento Nero d'Avola Frappato - 2023 can be added automatically for your own wines via vinhanteringsprogramvaran Viniou genom att enkelt ange namnet på ditt vin eller skanna dess etikett. Dra nytta av vårt verktyg för källarhantering för att skapa och organisera dina egna vinprofiler på nolltid.