| Förpackning | Flaska (75 cl) |
|---|---|
| Typ | Viner |
| Undertyp | Sött |
| Färg | Vitt |
| Årgång | 2004 |
| Land | Frankrike |
| Beteckningstyp | AOC |
| Region | Sydväst |
| Beteckning | Pacherenc-du-vic-bilh |
| Slott / Egendom | Domaine Berthoumieu |
| Cuvée | Charles de Batz Vendange d'Octobre |
| Aktuell fas |
Nedgång
|
De värden som visas här är uppskattningar från användare av Viniou-appen och utgör inget försäljningserbjudande.
| Flaska (75 cl) | |
| 2025 | 379,05 kr |
|---|
ââââ đ· ââââ
đ Eller UpptĂ€ck appen i detalj
Viniou â enklare hantering av din vinkĂ€llare
|
Ungdom
2004 - 2007
|
Mognad
2008 - 2013
|
Kulmen
2014 - 2021
|
Nedgång
2022 - 2033+
|
| Druvsort | Procentandel |
|---|---|
| Petit Manseng | 70 % |
| Gros Manseng | 20 % |
| Courbu | 10 % |
Domaine Berthoumieu CuvĂ©e Charles de Batz Vendange d'Octobre 2004 Ă€r en utsökt söt vitvin frĂ„n Pacherenc-du-vic-bilh AOC i sydvĂ€stra Frankrike, belĂ€get vid foten av PyrenĂ©erna. Vinet Ă€r gjort pĂ„ sent skördade druvor, vilket ger en djup och fyllig moelleux-stil â hĂ€r kan man förvĂ€nta sig en blend baserad pĂ„ lokala druvsorter sĂ„som Petit Manseng, Gros Manseng och kanske Arrufiac eller Courbu. Ă
rgÄng 2004 har med tiden utvecklat komplexitet med inslag av torkad frukt, exotiska toner, honung och subtil kryddighet, samtidigt som syran bibehÄller friskör och balans. Vinifikationen innebÀr manuell skörd av sÀrskilt koncentrerade druvor, ofta med inslag av botrytis som förhöjer sötman och aromrikedomen.
Sud-Ouest-regionen och sÀrskilt Pacherenc-du-vic-bilh Àr kÀnda för sina varierade mikroklimat, formade av nÀrheten till Atlanten och bergen. Jordarna Àr frÀmst bestÄende av kalk och lera, vilket bidrar till intensitet och mineralitet i vinerna. Vinodlingen hÀr har en lÄng historia som ofta hamnat i skuggan av Bordeaux, men regionen har behÄllit unika traditioner och ursprungskaraktÀr, framför allt vad gÀller lokala druvsorter och stilar.
Detta vin passar utmÀrkt till foie gras, en klassisk lokal specialitet dÀr vinets sötma och friska syror skÀr genom rÀttens rikedom. Andra förslag Àr blÄmögelost som Roquefort, fikon- och mandeldesserter, eller varför inte servera det till en fruktig tarte tatin. Tack vare vinets balans mellan sötma och syra kan det ocksÄ kombineras med asiatiskt inspirerade rÀtter som innehÄller chili och exotisk frukt.
För att bĂ€st njuta av Domaine Berthoumieu CuvĂ©e Charles de Batz Vendange d'Octobre 2004 rekommenderas en serveringstemperatur pĂ„ 8â10°C, vilket framhĂ€ver bĂ„de frukt och friskör. SkĂ€nk gĂ€rna upp i större glas för att vinet ska kunna andas och bjuda pĂ„ hela sin aromatiska palett.
Optimera hanteringen av din Viner-källare med Viniou!
Följ, organisera och upptäck dina Viner enkelt.
Ladda ner Viniou nu och förvandla hanteringen av din vinkällare i Viner till en smidig och intuitiv upplevelse!
All informationen du ser här om flaskan Viner Pacherenc-du-vic-bilh Domaine Berthoumieu - Charles de Batz Vendange d'Octobre - 2004 kan läggas till automatiskt för dina egna Viner via. appen Viniou genom att helt enkelt ange namnet på ditt Viner eller skanna dess etikett. Dra nytta av vårt verktyg för vinkällarhantering för att skapa och organisera dina personliga Viner-kort på nolltid.