| Förpackning | Flaska (75 cl) |
|---|---|
| Typ | Viner |
| Färg | Röd |
| Årgång | 2011 |
| Land | Frankrike |
| Beteckningstyp | AOC |
| Region | Rhônedalen |
| Beteckning | Côtes du Rhône |
| Slott / Egendom | Domaine Janasse |
| Cuvée | Les Garrigues |
| Aktuell fas |
Nedgång
|
De värden som visas här är uppskattningar från användare av Viniou-appen och utgör inget försäljningserbjudande.
| Flaska (75 cl) | |
| 2025 | 158,98 kr |
|---|
ââââ đ· ââââ
đ Eller UpptĂ€ck appen i detalj
Viniou â enklare hantering av din vinkĂ€llare
|
Ungdom
2011 - 2013
|
Mognad
2014 - 2017
|
Kulmen
2018 - 2022
|
Nedgång
2023 - 2028+
|
Domaine de la Janasse CuvĂ©e Les Garrigues 2011 Ă€r en klassisk rödvin frĂ„n den vĂ€lrenommerade appellationen CĂŽtes-du-RhĂŽne i södra Frankrike. Vinet Ă€r producerat huvudsakligen pĂ„ Grenache, ofta i kombination med mindre mĂ€ngder Syrah, MourvĂšdre och eventuellt Carignan, vilket skapar ett generöst, fylligt och balanserat vin. Ă
rgĂ„ngen 2011 bjöd pĂ„ varm och stabil vĂ€derlek, vilket möjliggjorde full mognad i druvorna och dĂ€rmed rika, fruktiga och aromatiska viner med fin struktur. Les Garrigues syftar till omrĂ„dets typiska buskvegetation och Ă€r signifikativ för vinets uttryck â man hittar tydliga nyanser av vilda örter, mogna mörka bĂ€r och inslag av lakrits samt lĂ€tt kryddighet. Vinet har fĂ„tt jĂ€sa och lagras bĂ„de i tank och ofta delvis pĂ„ fat, vilket tillför ytterligare komplexitet och mjukar upp tanninstrukturen.
CÎtes-du-RhÎne-regionen Àr en av Frankrikes mest traditionsrika vinomrÄden. Det varma medelhavsklimatet, med mycket sol och mistralvinden som hÄller druvorna friska, samt de steniga, kalkrika och vÀldrÀnerade jordarna, bidrar till utvecklingen av intensiva och smakrika druvor. Historien strÀcker sig tillbaka till romartiden, och regionen Àr kÀnd för sin mÄngfald men ÀndÄ förmÄga att producera viner med tydlig identitet och generös karaktÀr.
Domaine de la Janasse Les Garrigues passar utmĂ€rkt till kraftiga köttanrĂ€ttningar sĂ„som lammstek med rosmarin, grillad entrecĂŽte eller grytor med viltkött. Ăven regionens egna rĂ€tter som daube provençale eller ratatouille frampĂ„ hösten Ă€r mycket lyckade kombinationer. Osten Cantal eller lagrad Tomme fungerar ocksĂ„ vĂ€l till vinets fyllighet och aromrikedom.
Till servering rekommenderas en temperatur pÄ 16-18°C för att bÀst framhÀva vinets komplexa doft- och smakpalett. Dekantera gÀrna vinet en timme före servering om flaskan har nÄgra Är pÄ nacken, för att lÄta aromerna utvecklas fullt ut och runda av eventuella resterande tanniner.
Öka hanteringen av din vinkällare i Viner med Viniou!
Följ, organisera och upptäck dina Viner med lätthet.
Ladda ned Viniou och hantera din vinkällare på Viner som ett proffs!
All information you see here about the bottle Viner Côtes du Rhône Domaine Janasse - Les Garrigues - 2011 can be added automatically for your own wines via vinhanteringsprogramvaran Viniou genom att enkelt ange namnet på ditt vin eller skanna dess etikett. Dra nytta av vårt verktyg för källarhantering för att skapa och organisera dina egna vinprofiler på nolltid.