| Förpackning | Flaska (75 cl) |
|---|---|
| Typ | Viner |
| Färg | Röd |
| Årgång | 2003 |
| Land | Frankrike |
| Beteckningstyp | AOC |
| Region | Bordeaux |
| Beteckning | Pomerol |
| Slott / Egendom | Château La Fleur-Pétrus |
| Aktuell fas |
Kulmen
|
De värden som visas här är uppskattningar från användare av Viniou-appen och utgör inget försäljningserbjudande.
| Flaska (75 cl) | |
| 2025 | 4 548,60 kr |
|---|
ââââ đ· ââââ
đ Eller UpptĂ€ck appen i detalj
Viniou â enklare hantering av din vinkĂ€llare
|
Ungdom
2003 - 2007
|
Mognad
2008 - 2014
|
Kulmen
2015 - 2027
|
Nedgång
2028 - 2042+
|
| Druvsort | Procentandel |
|---|---|
| Merlot | 91 % |
| Cabernet Franc | 6 % |
| Petit Verdot | 3 % |
ChĂąteau La Fleur-PĂ©trus 2003 Ă€r en klassisk röd Bordeauxvin frĂ„n Pomerol, en prestigefylld appellation pĂ„ högra stranden av Gironde i Frankrike. Vinet Ă€r huvudsakligen baserat pĂ„ Merlot, druvan som dominerar omrĂ„det, ofta kompletterad med en liten andel Cabernet Franc. Ă
rgÄngen 2003 karakteriseras av hett och torkt vÀder, vilket ledde till tidig mognad och koncentrerade, rika smaker. JordmÄnen i La Fleur-Pétrus bestÄr frÀmst av grus och lera, vilket bidrar till fin struktur och elegans i vinet. Vinifieringen sker enligt traditionella metoder med temperaturkontrollerad jÀsning och lagring pÄ ekfat, vilket tillför komplexitet och en silkeslen tanninstruktur.
Pomerol Ă€r en liten men mycket eftertraktad appellation i Bordeaux. Tack vare det milda, oceanklimatet och den unika leriga jorden med inslag av jĂ€rnoxid ("crasse de fer") har omrĂ„det lĂ€nge varit kĂ€nt för att skapa nĂ„gra av vĂ€rldens mest sensuella och eleganta Merlotviner. Ăven om regionen historiskt inte haft samma prominens som MĂ©doc, har egendomar som La Fleur-PĂ©trus bidragit till att lyfta Pomerol till internationell toppklass. Vinerna hĂ€r Ă€r ofta djupa, runda och fruktdrivna, men med potential att utvecklas lĂ„ngsamt över decennier.
Detta vin passar utmÀrkt till rÀtter med mogna smaker och lite fyllighet, sÄ som ankbröst med svampsÄs, lÄngsamt tillagad lammstek eller oxfilé med tryffelpotatis. Klassiska rÀtter frÄn regionen, exempelvis confit de canard eller tournedos Rossini, lyfter fram vinets elegans. Det kompletterar Àven svamprÀtter och lagrade hÄrdostar mycket fint.
Chùteau La Fleur-Pétrus 2003 visar sig bÀst vid en serveringstemperatur pÄ 16-18°C. Dekantera gÀrna vinet nÄgon timme före servering för att lÄta dess aromer och komplexitet blomma ut, sÀrskilt dÄ denna ÄrgÄng kan ha utvecklande toner frÄn flasklagringen. Njut gÀrna i stora bordeauxglas för maximal doftupplevelse.
Öka hanteringen av din vinkällare i Viner med Viniou!
Följ, organisera och upptäck dina Viner med lätthet.
Ladda ned Viniou och hantera din vinkällare på Viner som ett proffs!
All information you see here about the bottle Viner Pomerol Château La Fleur-Pétrus - 2003 can be added automatically for your own wines via vinhanteringsprogramvaran Viniou genom att enkelt ange namnet på ditt vin eller skanna dess etikett. Dra nytta av vårt verktyg för källarhantering för att skapa och organisera dina egna vinprofiler på nolltid.