| Förpackning | Flaska (75 cl) |
|---|---|
| Typ | Viner |
| Färg | Röd |
| Årgång | 2015 |
| Land | Frankrike |
| Beteckningstyp | AOC |
| Region | Bordeaux |
| Beteckning | Puisseguin-saint-émilion |
| Slott / Egendom | Château Beauséjour |
| Alkoholhalt | 13,5 % |
| Aktuell fas |
Mognad
|
De värden som visas här är uppskattningar från användare av Viniou-appen och utgör inget försäljningserbjudande.
| Flaska (75 cl) | |
| 2025 | 397,35 kr |
|---|
ââââ đ· ââââ
đ Eller UpptĂ€ck appen i detalj
Viniou â enklare hantering av din vinkĂ€llare
|
Ungdom
2015 - 2019
|
Mognad
2020 - 2025
|
Kulmen
2026 - 2031
|
Nedgång
2032 - 2037+
|
| Druvsort | Procentandel |
|---|---|
| Merlot | 70 % |
| Cabernet Franc | 30 % |
ChĂąteau BeausĂ©jour 2015 frĂ„n appellationen Puisseguin-Saint-Ămilion i Le Libournais Ă€r ett typiskt exempel pĂ„ högkvalitativt rött vin frĂ„n Bordeauxs högra strand. Vinet Ă€r huvudsakligen gjort pĂ„ Merlot, ibland kompletterat med mindre andelar Cabernet Franc och Cabernet Sauvignon, vilket Ă€r karakteristiskt för omrĂ„det. Ă
rgÄng 2015 Àr sÀrskilt omtalad för sina gynnsamma vÀderförhÄllanden, vilket har gett intensitet, frukt och silkiga tanniner. Terroiren i Puisseguin kÀnnetecknas av leriga kalkstensjordar som frÀmjar Merlots runda och generösa karaktÀr, och vinmakningen sker ofta traditionellt med lÄng maceration för att extrahera fÀrg och struktur.
Regionen Bordeaux och sĂ€rskilt Saint-Ămilion och dess satelliter som Puisseguin har en lĂ„ng vinhistoria, prĂ€glad av mĂ€ktiga floder och gynnsamt, relativt tempererat klimat. Kalkstensjordarna i denna del av Bordeaux ger komplexitet och Ă„ldringsduglighet Ă„t vinerna. Detta omrĂ„de Ă€r kĂ€nt för sina eleganta, sammetslena röda viner som förenar kraft och finess, dĂ€r tradition och modern vinmakning möts.
NÀr det gÀller mat Àr Chùteau Beauséjour 2015 ett utmÀrkt val till klassiska franska rÀtter som anka med svamprisotto, lammstek eller entrecÎte bordelaise. Vinets mjuka tanniner och djupa frukt möter Àven gÀrna lÄngkokta rÀtter och mildare hÄrdostar, exempelvis en lokal Cantal eller Tomme de Savoie. För den som vill hÄlla det regionalt kan en cassoulet frÄn sydvÀstra Frankrike skapa en magisk kombination.
För att vinet ska komma till sin rÀtt rekommenderas att servera det vid 16-18°C, gÀrna efter att ha luftats i karaff i Ätminstone en timme sÄ att dess aromer fÄr möjlighet att öppna sig och visa sin fulla komplexitet och charm.
Öka hanteringen av din vinkällare i Viner med Viniou!
Följ, organisera och upptäck dina Viner med lätthet.
Ladda ned Viniou och hantera din vinkällare på Viner som ett proffs!
All information you see here about the bottle Viner Puisseguin-saint-émilion Château Beauséjour - 2015 can be added automatically for your own wines via vinhanteringsprogramvaran Viniou genom att enkelt ange namnet på ditt vin eller skanna dess etikett. Dra nytta av vårt verktyg för källarhantering för att skapa och organisera dina egna vinprofiler på nolltid.