| Förpackning | Flaska (75 cl) |
|---|---|
| Typ | Viner |
| Färg | Röd |
| Årgång | 2015 |
| Land | Frankrike |
| Beteckningstyp | AOC |
| Region | Bordeaux |
| Beteckning | Saint-Émilion Grand Cru |
| Klassificering | Grand Cru Classé |
| Slott / Egendom | Château Côte de Baleau |
| Aktuell fas |
Kulmen
|
De värden som visas här är uppskattningar från användare av Viniou-appen och utgör inget försäljningserbjudande.
| Flaska (75 cl) | |
| 2025 | 277,25 kr |
|---|
ââââ đ· ââââ
đ Eller UpptĂ€ck appen i detalj
Viniou â enklare hantering av din vinkĂ€llare
|
Ungdom
2015 - 2018
|
Mognad
2019 - 2022
|
Kulmen
2023 - 2032
|
Nedgång
2033 - 2039+
|
| Druvsort | Procentandel |
|---|---|
| Cabernet Franc | - |
| Cabernet Sauvignon | - |
| Merlot | - |
ChĂąteau CĂŽte de Baleau 2015 Ă€r ett vin med imponerande karaktĂ€r typisk för en Ă€kta Saint-Ămilion Grand Cru ClassĂ©. Vinet Ă€r huvudsakligen baserat pĂ„ Merlot, ofta kompletterat med Cabernet Franc och ibland en liten andel Cabernet Sauvignon, vilket Ă€r typiskt för appellationen. Ă
rgÄng 2015 anses vara exceptionell i Bordeaux med rik frukt, struktur och balans, tack vare en gynnsam vÀxtsÀsong. Druvorna vÀxer pÄ en kalk- och lerjord som ger bÄde elegans och kraft. Vinifieringen sker med stor omsorg för att bevara druvornas friskhet och ge ett vin som kombinerar mogen frukt, silkeslen tanninstruktur och en lÄng, komplex avslutning med inslag av mörka bÀr, tobak, ceder och subtil jordighet.
Saint-Ămilion, belĂ€gen pĂ„ Bordeauxâs högra strand, har ett tempererat maritimt klimat som modererar temperaturerna och möjliggör lĂ„ngsam och jĂ€mn mognad av druvorna. OmrĂ„dets historia som vinregion strĂ€cker sig flera hundra Ă„r tillbaka, och Ă€r kĂ€nt för sina kalkstensraviner och lerjordar, vilka sĂ€rskilt gagnar Merlotdruvan. Kombinationen av terroir och tradition har gjort Saint-Ămilion till en vĂ€rldsberömd region för eleganta och livfullla röda viner med lagringspotential och komplexitet.
Till ett vin som Chùteau CÎte de Baleau 2015 passar klassiska rÀtter frÄn Bordeaux sÀrskilt vÀl, som lammstek med rosmarin, anka i rödvinsÄs eller grillad entrecÎte med svamp. OcksÄ rÀtter med tryffel eller lÄngkokta köttrÀtter pÄ nötkött harmoniserar med vinets struktur och smakrikedom. För en mer regional touch rekommenderas confit de canard eller en rustik cassoulet.
Vid servering av detta vin rekommenderas dekantering en timme före konsumtion för att lĂ„ta aromerna blomma ut. Den ideala serveringstemperaturen Ă€r 16â18°C. Detta framhĂ€ver vinets frukt, balans och elegans, och lĂ„ter dess komplexa doft- och smakbild utvecklas pĂ„ bĂ€sta sĂ€tt.
Öka hanteringen av din vinkällare i Viner med Viniou!
Följ, organisera och upptäck dina Viner med lätthet.
Ladda ned Viniou och hantera din vinkällare på Viner som ett proffs!
All information you see here about the bottle Viner Saint-Émilion Grand Cru Château Côte de Baleau - 2015 can be added automatically for your own wines via vinhanteringsprogramvaran Viniou genom att enkelt ange namnet på ditt vin eller skanna dess etikett. Dra nytta av vårt verktyg för källarhantering för att skapa och organisera dina egna vinprofiler på nolltid.