| Förpackning | Flaska (75 cl) |
|---|---|
| Typ | Viner |
| Färg | Röd |
| Årgång | 2019 |
| Land | Italien |
| Beteckningstyp | DOCG |
| Region | Veneto |
| Beteckning | Amarone della Valpolicella |
| Slott / Egendom | Vignealte |
| Aktuell fas |
Mognad
|
De värden som visas här är uppskattningar från användare av Viniou-appen och utgör inget försäljningserbjudande.
| Flaska (75 cl) | |
| 2025 | 363,02 kr |
|---|
ââââ đ· ââââ
đ Eller UpptĂ€ck appen i detalj
Viniou â enklare hantering av din vinkĂ€llare
|
Ungdom
2019 - 2021
|
Mognad
2022 - 2026
|
Kulmen
2027 - 2036
|
Nedgång
2037 - 2048+
|
| Druvsort | Procentandel |
|---|---|
| Corvina | - |
| Molinara | - |
| Rondinella | - |
Vignealte Amarone della Valpolicella DOCG 2019 Àr en rödvinspÀrla frÄn Valpolicella-omrÄdet i Venetien, Italien. Vinet görs vanligtvis pÄ en blandning av de inhemska druvsorterna Corvina, Corvinone, Rondinella och ibland en mindre andel Molinara. Amarone-viner kÀnnetecknas av den unika appassimento-processen dÀr druvorna torkas pÄ mattor i flera mÄnader efter skörden, vilket koncentrerar deras socker och smak. 2019 var en balanserad ÄrgÄng med gynnsamma vÀderförhÄllanden som gav friska druvor med god koncentration. Resultatet Àr ett vin med intensiva aromer av mogna körsbÀr, torkade frukter, lakrits och kryddiga toner, ackompanjerat av en fyllig kropp och mjuka, vÀlintegrerade tanniner.
Valpolicella-regionen i Venetien Àr kÀnd för sina böljande kullar och unika kalkstens- och mÀrgeljordar, vilket ger Amarone dess distinkta mineralitet och elegans. Klart influerad av det milda, nÀstan medelhavsliknande klimatet, har omrÄdet en lÄng tradition av vinodling som gÄr tillbaka till romartiden. Amarone della Valpolicella har med tiden vuxit till att bli ett av Italiens mest respekterade viner, kÀnt för sin kraft och djup.
Till Vignealte Amarone passar mustiga köttrÀtter utmÀrkt, gÀrna vilt eller lÄngkokt nötkött. Ett klassiskt val Àr ossobuco eller en grillad entrecÎte med svampsÄs, men Àven lagrade hÄrdostar eller en bit Parmigiano Reggiano framhÀver vinets komplexitet. För en regional touch, servera med venetianska pastarÀtter, till exempel pastarÀtter med ragu pÄ anka eller hare.
Amarone bör avnjutas vid en temperatur pĂ„ 16-18°C för att dess rika och nyanserade smakprofil ska komma till sin rĂ€tt. Ăppna gĂ€rna flaskan en timme före servering eller dekantera för att ytterligare lĂ„ta aromerna utvecklas. Detta vin har ocksĂ„ en god lagringspotential för den som har tĂ„lamod.
Öka hanteringen av din vinkällare i Viner med Viniou!
Följ, organisera och upptäck dina Viner med lätthet.
Ladda ned Viniou och hantera din vinkällare på Viner som ett proffs!
All information you see here about the bottle Viner Amarone della Valpolicella Vignealte - 2019 can be added automatically for your own wines via vinhanteringsprogramvaran Viniou genom att enkelt ange namnet på ditt vin eller skanna dess etikett. Dra nytta av vårt verktyg för källarhantering för att skapa och organisera dina egna vinprofiler på nolltid.