| Förpackning | Flaska (75 cl) |
|---|---|
| Typ | Viner |
| Färg | Röd |
| Årgång | 2011 |
| Land | Italien |
| Beteckningstyp | DOC |
| Region | Toscana |
| Beteckning | Ospecificerad |
| Slott / Egendom | Donna Olimpia 1898 |
| Cuvée | Millepassi |
| Aktuell fas |
Nedgång
|
De värden som visas här är uppskattningar från användare av Viniou-appen och utgör inget försäljningserbjudande.
| Flaska (75 cl) | |
| 2025 | 519,84 kr |
|---|
ââââ đ· ââââ
đ Eller UpptĂ€ck appen i detalj
Viniou â enklare hantering av din vinkĂ€llare
|
Ungdom
2011 - 2014
|
Mognad
2015 - 2019
|
Kulmen
2020 - 2024
|
Nedgång
2025 - 2030+
|
| Druvsort | Procentandel |
|---|---|
| Cabernet Sauvignon | 70 % |
| Merlot | 15 % |
| Petit Verdot | 15 % |
Donna Olimpia 1898 CuvĂ©e Millepassi 2011 Ă€r en toskansk rödvin av exceptionell karaktĂ€r och intensitet. Denna cuvĂ©e Ă€r ofta en blandning inspirerad av Bordeaux, dĂ€r druvsorter som Cabernet Sauvignon, Merlot och ibland Petit Verdot samsas för att skapa ett vin med bĂ„de kraft och elegans. Ă
rgÄngen 2011 i Toscana anses ha varit varm och solig, vilket ger viner med mogen frukt, silkeslena tanniner och en rik kropp. Vinifikationen för denna typ av cuvée innebÀr ofta noggrann selektion av druvor, malolaktisk jÀsning och lagring pÄ ekfat för att utveckla djup och komplexitet.
Toskana Ă€r en av Italiens mest historiska och prestigefyllda vinregioner, med rötter som gĂ„r tillbaka till etrusker och romare. Klimatet hĂ€r Ă€r medelhavsinfluerat, med varma dagar, svala nĂ€tter och perfekta förhĂ„llanden för att uppnĂ„ bĂ„de friskhet och mognad i druvorna. JordmĂ„nerna varierar, men i de omrĂ„den dĂ€r Donna Olimpia skördar sina druvor Ă€r det ofta inslag av sand, lera och kalk â förhĂ„llanden som gynnar Bordeaux-sorterna och ger struktur samt mineralitet Ă„t vinet.
Till CuvĂ©e Millepassi 2011 rekommenderas kraftfulla matrĂ€tter som kan möta vinets struktur och aromer. Klassiska italienska rĂ€tter som bistecca alla fiorentina eller en mustig vildsvinsragu med fĂ€rsk pasta Ă€r utmĂ€rkta val. Ăven lĂ„nglagrade hĂ„rdostar, som pecorino toscano, eller grillade lammracks kryddade med rosmarin kommer att föra fram vinets djupa fruktighet och subtila kryddighet.
För optimal upplevelse bör detta vin dekanteras minst en timme före servering och serveras vid en temperatur mellan 16-18°C. DÄ framtrÀder dess bouquet av mörka bÀr, ceder, tobak och choklad pÄ bÀsta sÀtt och bjuder pÄ ett lÄngt och minnesvÀrt avslut.
Öka hanteringen av din vinkällare i Viner med Viniou!
Följ, organisera och upptäck dina Viner med lätthet.
Ladda ned Viniou och hantera din vinkällare på Viner som ett proffs!
All information you see here about the bottle Viner Ospecificerad Donna Olimpia 1898 - Millepassi - 2011 can be added automatically for your own wines via vinhanteringsprogramvaran Viniou genom att enkelt ange namnet på ditt vin eller skanna dess etikett. Dra nytta av vårt verktyg för källarhantering för att skapa och organisera dina egna vinprofiler på nolltid.