| Förpackning | Flaska (75 cl) |
|---|---|
| Typ | Viner |
| Färg | Röd |
| Årgång | 2018 |
| Land | Italien |
| Beteckningstyp | DOC |
| Region | Piemonte |
| Beteckning | Barolo |
| Slott / Egendom | Paolo Scavino |
| Cuvée | Bricco Ambrogio |
| Aktuell fas |
Mognad
|
De värden som visas här är uppskattningar från användare av Viniou-appen och utgör inget försäljningserbjudande.
| Flaska (75 cl) | |
| 2025 | 812,25 kr |
|---|
ââââ đ· ââââ
đ Eller UpptĂ€ck appen i detalj
Viniou â enklare hantering av din vinkĂ€llare
|
Ungdom
2018 - 2022
|
Mognad
2023 - 2027
|
Kulmen
2028 - 2037
|
Nedgång
2038 - 2047+
|
| Druvsort | Procentandel |
|---|---|
| Nebbiolo | 100 % |
Paolo Scavino Barolo Bricco Ambrogio 2018 Ă€r ett exceptionellt vin frĂ„n hjĂ€rtat av Piemonte, Italiens kanske mest berömda vinregion. Det Ă€r tillverkat uteslutande pĂ„ nebbiolo-druvan, kĂ€nd för sin komplexitet, elegans och lagringspotential. Ă
rgÄngen 2018 utmÀrks av en balanserad vÀxtsÀsong med tillrÀcklig nederbörd och svala temperaturer under sommaren, vilket har gett viner med bÄde parfymrik aromatik och frisk syra. Druvorna till Bricco Ambrogio kommer frÄn en enskild vingÄrd i kommunen Roddi, vilket ger vinet en tydlig terroirprÀgel. Vinifieringen sker traditionellt med lÄng maceration och lagring pÄ bÄde stora fat och barriquer för att framhÀva nebbiolons struktur och finess.
Piemonte Àr vida kÀnt för sina kvalitetsviner och Àr klassat som ett av Italiens frÀmsta vindistrikt, inte minst för sina strama Barolos. Jorden i omrÄdet kring Barolo domineras av kalksten, mÀrgel och lera, vilket bidrar till vinernas komplexitet och lagringsduglighet. Klimatet Àr tempererat kontinentalt med varma somrar och kyliga nÀtter, nÄgot som hjÀlper nebbiolo att utveckla sina distinkta toner av ros, körsbÀr, tjÀra och kryddor. Regionen har en lÄng och stolt historia av vinodling dÀr tradition och innovation ofta gÄr hand i hand.
NÀr det gÀller matmatchning passar Paolo Scavino Barolo Bricco Ambrogio 2018 utmÀrkt till Piemonte-regionens klassiska köttrÀtter. Osso buco, lÄngkok pÄ vilt, kalvfilé med tryffel eller en risotto al tartufo blir fantastiska följeslagare. Tryffelprydd pasta, hÄrda lagrade ostar och svamprika rÀtter förstÀrker vinets jordiga toner och finess. Prova Àven med klassikern brasato al Barolo, en lÄngkokt köttgryta dÀr vinet fÄr spela huvudrollen i bÄde glas och gryta.
Den optimala serveringstemperaturen för detta vin Àr 16-18°C. Dekantera gÀrna vinet minst en timme innan servering för att tydliggöra dess aromer och mjuka tanniner. Vinets ungdom bÀr pÄ stor kraft, men det har ocksÄ en magnifik framtid med fortsatt lagring. Njut gÀrna nu, men den tÄl ocksÄ mÄnga Ärs utveckling i kÀllaren.
Optimera hanteringen av din Viner-källare med Viniou!
Följ, organisera och upptäck dina Viner enkelt.
Ladda ner Viniou nu och förvandla hanteringen av din vinkällare i Viner till en smidig och intuitiv upplevelse!
All informationen du ser här om flaskan Viner Barolo Paolo Scavino - Bricco Ambrogio - 2018 kan läggas till automatiskt för dina egna Viner via. appen Viniou genom att helt enkelt ange namnet på ditt Viner eller skanna dess etikett. Dra nytta av vårt verktyg för vinkällarhantering för att skapa och organisera dina personliga Viner-kort på nolltid.